3FM nieuws

Balthazar op Lowlands: "Het Nederlandse publiek is uniek"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Balthazar op Lowlands: "Het Nederlandse publiek is uniek"

Vlak voordat Balthazar de Alpha van Lowlands mocht plat spelen op vrijdag, sprak 3FM-dj Jamie met frontmannen Jinte en Maarten. Samen bespraken ze het drukke festivalseizoen, het unieke karakter van het Nederlandse publiek en wat er allemaal op de planning staat voor de mannen.

Zomertour

De mannen van Balthazar hadden na twee jaar geen optredens gelijk een vol programma. Zo speelde de Belgische indieband onlangs op Rock Werchter, Hear Hear en Dauwpop. De mannen hebben zich alleen niet perfect kunnen voorbereiden, vertelt Jinte: "Ik denk dat niemand wist hoe het zou zijn om terug te komen, maar het publiek is een stukje enthousiaster dan voorheen. En wij ook!"

Nederlands publiek

Verder vult Jinte aan dat er een speciale band is met het Nederlandse publiek: "Het is het verhaal van het begin van onze carrière, Nederland was een van de eerste landen buiten België. We hebben altijd een warm hart toegedragen gekregen en ons welkom gevoeld". Wel passen ze de setlist altijd even aan als ze in ons land optreden. Nederlanders houden namelijk graag van een babbeltje (ook wel: de Dutch Disease). Wat natuurlijk gezellig is, maar rustige akoestische nummers komen daardoor minder goed tot zijn recht.

Solo projecten

Verder vroeg Jamie aan de mannen wat we kunnen verwachten van de solo projecten van beide bandleden. Zo bracht namelijk Maarten met Warhaus onlangs nog nieuwe muziek uit, en staat er een tour op de planning in het najaar. Maarten: "Er komt een nieuwe plaat in November uit. Het is verder voor ons allemaal even een break. We zoeken nieuwe muzikale avonturen op".

Of er in de aankomende periode nog nieuwe muziek van Balthazar zelf uitkomt betwijfelt Maarten: "We zijn as we speak nog aan het spelen dus nu zijn we er nog niet echt mee bezig. Je wilt toch wat nieuws creëren, ook omdat wij met volle overgave aan een nieuwe plaat willen beginnen" Deze week is het nog gewoon 'werken' grapt hij. Jinte vertelt verder dat hij ook aan het schrijven is aan een solo project: "Het is leuk om weer iets anders te doen met andere mensen of een ander genre. Zo kunnen we ook erna weer terug komen met nieuwe zuurstof met Balthazar".

Check het hele interview hier:

Video niet beschikbaar

3FM x Lowlands

Ook dit jaar heeft 3FM uitgebreid verslag gedaan van Lowlands. Benieuwd naar de hoogtepunten? Check hier het overzicht van exclusieve intieme sessies, interviews en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie