3FM nieuws

'Lightning Bolt' van Jake Bugg nieuwe 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Lightning Bolt' van Jake Bugg nieuwe 3FM Megahit

Het nummer 'Lightning Bolt' van Jake Bugg is de hele week de nieuwe 3FM Megahit.

De Engelse singer-songwriter Jake Bugg is pas achttien jaar oud, maar heeft nu al een 3FM megahit op zijn naam staan. Jake laat zich inspireren door de muziek van Bob Dylan, Oasis en The Beatles. En dat hoor je duidelijk terug in zijn muziek. Het nummer 'Lightning Bolt' is deze week de nieuwe 3FM Megahit, dus wat ons betreft is zijn carrière begonnen!

Wie is Jake Bugg?

Jake Bugg begon op zijn twaalfde met gitaar spelen en werd in 2011 door het Glastonbury Festival uitgenodigd om te komen spelen op de 'Introducing stage'. Mede hierdoor kreeg hij een contract aangeboden bij Mercury Records. Zijn liedjes werden vervolgens gedraaid op diverse BBC-radiostations. Op 15 oktober brengt hij zijn debuutalbum, getiteld Jake Bugg, uit.

Roosmarijns Pick of the Week: 'Lightning Bolt'

Het nummer van Jake Bugg is niet geheel onbekend voor 3FM-luisteraars. Roosmarijn koost eind september namelijk al voor 'Lightning Bolt'. "Ik zat een avondje ziek op de bank," vertelde Roosmarijn, "En ik was aan het luisteren naar BBC Radio. De DJ had het over een achttienjarige zanger. Hij zou een Bob Dylan-achtige stem hebben. Toen ik het nummer van Jake Bugg hoorde, was ik meteen niet meer ziek!" Wat vind jij van de nieuwe 3FM Meghit?

Jake Bugg - 'Lightning Bolt'

Jake Bugg op Songbird Festival 2012

De tweede editie van het Songbird Festival staat voor de deur. Jake Bugg is 25 november van de partij om Nederland zijn liedjes te laten horen. Singer-songwriters Michael Kiwanuka, Douwe Bob Posthuma en Nina June staan ook op het Songbird Festival.

>> Meer over het Songbird Festival

Ster advertentie
Ster advertentie