3FM nieuws

Seasick Steve in That's Live

  1. Nieuwschevron right
  2. Seasick Steve in That's Live

Niemand minder dan de Amerikaanse Seasick Steve speelde zaterdag 20 april in That's Live.

In 2006, op 65-jarige leeftijd, bracht Seasick Steve zijn debuutalbum, Dog House Music, uit. Erg laat, want al op veertienjarige leeftijd verliet Steven het ouderlijk huis om een bestaan als zwerver en muzikant op te bouwen. Hij verdiende zijn geld met af en toe een baantje en bluesoptredens.

Bekend werd hij er niet van, maar op deze manier deelde hij wel in de jaren zestig het podium met grootheden als Lightnin’ Hopkins en Johnny Lee Hooker.

Na het uitbrengen van zijn debuutalbum staat Seasick Steve al gauw voor zalen van minstens 10.000 man en op de hoofdpodia van de grotere festivals.

Seasick Steve in That's Live

Maar Steve vindt het niet erg om voor een kleinere zaal te spelen. Zo maakte hij op zaterdag 20 april zijn opwachting in That's Live!

Zijn zesde album Hubcap Music ligt 26 april in de winkel en daar liet hij bij That's Live al een voorproefje van horen. Hij liet zich van zijn meest sociale kant zien en speelde ook samen met Eric Corton het nummer 'Whiskey Headed Woman':

>> Meer video's en foto's van het optreden vind je hier

Seasick Steve op Pinkpop 2012

Dat Seasick Steve goed met zijn fans om gaat bleek wel op Pinkpop 2012. Daar trok hij een meisje het podium op en zong vervolgens een liedje voor haar. Stenders zocht haar op en vroeg hoe ze de serenade ervaren had.

Ster advertentie
Ster advertentie