3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Frietbakker Franky in Oekraïne na aanslag: "We hebben heel veel geluk gehad"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Frietbakker Franky in Oekraïne na aanslag: "We hebben heel veel geluk gehad"

Samen met vriend Coen van Oosten is Franky een actie gestart om vluchtelingen in Oekraïne te helpen door gratis eten uit te delen. Afgelopen paar dagen was hij met zijn snackbar in het plaatsje Kramatorsk. Het restaurant waar de mannen afgelopen nacht zaten werd getroffen door Russische raketten. Franky: "We zakken nu langzaam weer terug naar Nederland"

“Franky and Coen into the breach”

Na de heftige nacht had Franky toch tijd kunnen vrij kunnen maken om telefonisch in te schakelen met de Ochtendshow. Wijnand vroeg hoe het met Franky ging na zo'n gebeurtenis als gister, daarop antwoordde Franky: "Ja dat klinkt heel raar maar ik heb alleen maar meer overtuiging om hier te helpen want de mensen hebben het heel hard nodig."

Franky en Coen zijn zelf gelukkig ongedeerd gebleven, alleen de koelwagen van de snackbar is zwaar beschadigd door de Russische raketten. Franky vertelt in het interview dat hij hoopt dat de kar naar Cherson gebracht kan worden, zodat ze later weer terug kunnen om te helpen in het oorlogsgebied.

Rob vroeg wat de mensen nu kunnen doen om Franky te helpen, Franky: "Alles wat mensen doen voor Oekraïne is prima en dat kan je op alle manieren doen. Mensen kunnen zien wat we doen door ons te volgen op sociale media." Check de pagina van Franky en Coen hier en luister het hele interview hieronder terug.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie