3FM nieuws

Alles wat je moet weten over Songfestival-inzending Joost Klein

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over Songfestival-inzending Joost Klein

Vanmorgen maakte de AVROTROS bekend dat Joost Klein Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden in 2024. Hard werken, groot dromen, een campagne vanuit 3FM en heel veel steun van jullie als fans waren een onderdeel. Het hoge woord is eruit, Joost kwam het vieren bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow en nu is het afwachten geblazen tot maart, wanneer het ingezonden liedje bekend wordt.

Maar eerst, voor iedereen die onder een steen heeft geleefd, of voor jouw oom en tante die aan het kerstdiner jou ongetwijfeld gaan vragen: "Wie is deze Joost?!?", alles wat je moet weten over Joost Klein.

Wie is Joost Klein?

Joost Klein - oftewel Joost - groeide op in Friesland, en begon 12 jaar geleden met het plaatsen van video's op YouTube onder de naam 'eenhoornjoost'. Hij is bekend geworden door tracks als 'Scandanavian Boy', 'Ome Robert', 'Wachtmuziek' en 'Friesenjung'. Met die laatste heeft hij een nummer 1 hit in onder andere Duitsland en Oostenrijk te pakken.

Inmiddels verovert de Friesenjung steeds grotere massa's met zijn zeer succesvolle 'moshpits met tranen'-formule. Zijn unieke mix van gabber(pop) en poppunk zorgen bij zijn liveshows voor energieke explosies, maar maakt ook ruimte voor emotie met rake teksten. Meerdere uitverkochte clubtours, AFAS Live-shows, gigantische festivalweides op Pinkpop en Lowlands waar hij menigtes laat beuken maar ook huilen, hebben inmiddels gezorgd voor een grote en zeer loyale fanbase.

Zo loyaal dat ze afgelopen jaar ook massaal stemden om Joost tijdens de 3FM Awards naar huis te laten gaan met de award voor 'Beste Artiest'. En aan dit rijtje van successen mag hij in 2024 daar nu het Eurovisiesongfestival aan toevoegen

Een droom voor Joost

Voor Joost is het een droom die uitkomt, de afgelopen maanden was hij flink bezig met campagne voeren voor het Songfestival. Ook 3FM-dj's Jamie en Olivier startte een petitie die werd ondertekend door meer dan 25.000 mensen! “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen” vertelt hij in een persverklaring. “Ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!”

Hoe het er precies aan toe gaat live bij Joost? Check het hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie