3FM nieuws

Charmant: Cato en Gina eindigden boerend op Loyle Carners album

  1. Nieuwschevron right
  2. Charmant: Cato en Gina eindigden boerend op Loyle Carners album

Cato (26) won afgelopen maandag kaarten voor de 3FM Exclusive met Loyle Carner via onze Facebook-pagina. Ze had namelijk een nogal bizar verhaal over hoe de boeren van haar en vriendin Gina (26) op het album van Loyle Carner terechtkwamen...

Cato zag Loyle Carner voor het eerst tijdens Into The Great Wide Open. Tenminste, dat dacht ze. Want zonder dat zij het doorhad, had zij hem al eerder ontmoet en eindigde de charmante boeren van haar en vriendin Gina (xx) op de track 'The Seamstress' van de zanger. Huh?! Hoe dan? Precies, tijd om even te bellen met Cato dus...

Vertel, hoe ben je hier in godsnaam achtergekomen?

"Het is een gek verhaal. Het is al een tijdje geleden. In 2017 zag ik Loyle Carner op Into The Great Wide Open. Toen dacht ik: 'Wow, deze gast is echt te gek!' Toen ging ik naar huis en dan krijg je altijd een beetje heimwee naar het festival. Ik werd fan van zijn album en zette het op mijn werk op als achtergrondmuziek en ook tijdens het fietsen. Ik heb het écht heel vaak geluisterd. Op een gegeven moment was ik mijn kamer aan het opruimen en zette ik de muziek heel hard. Ik was aan het schoonmaken en toen ineens hoorde ik mijn eigen stem."

Wat dacht je toen?

"Ik dacht: 'Heh?' Ik dacht eigenlijk dat het mijn huisgenoot was die mijn podcast aan het luisteren was. Ik zette mijn boxen uit en ging naar de keuken en toen zag ik dat daar niemand was... 'Huh, zit ik nou in die track?' dacht ik. En dat was dus zo!"

En toen?

"Je moet je voorstellen dat je in je kamer zit en denkt: 'What the fuck?!' Ik moest echt even op mijn bed zitten en nadenken over wanneer het was. Daarna ging ik goed luisteren van wat wordt er nou gezegd en waar was het?"

En... waar was het dan?

"Een jaar eerder werkte ik als artiestenbegeleider op een festival op Vlieland. Na het werk zat ik met een groepje vriendinnen nog even na te borrelen. Er kwamen wat mensen naast ons zitten die wij niet kenden en zij begonnen met ons te babbelen. Ze vroegen ons waar ze heen moesten op het festival. Wij noemden een stage en de persoon die later Loyle bleek te zijn liet weten dat ze daar hadden gespeeld."

Had je toen gelijk door om wie het ging?

"Nee, we dachten eigenlijk alleen maar: 'Ja hoor.' Ik heb een beetje een hekel aan de arrogantie van artiesten, dus je hoort ook heel erg aan onze reactie dat wij niet impressed zijn... Zo van: 'Okeee...' En dan laten we ook nog eens een boer! Maar hij noemde het zelf impressive. Het gesprek ging nog even door en daarna zijn ze het festivalterrein opgegaan."

Heb je niet gezien dat ze het opnamen dan?

"Nee! Dat is zo raar. Ik heb geen recorder ofzo gezien. Blijkbaar was iemand van de groep het dus wel aan het opnemen. Ik weet dat Loyle zelf veel doet met opnames en reports, maar niet dat hij het ook bij wildvreemden deed. Daarom zat ik op bed ook zo na te denken."

Waarom denk je dat hij het gebruikt heeft?

"'The Seamstress' gaat denk ik over dat hij terugdenkt aan de tijd dat hij nog niet bekend was en single. Zoiets zegt hij ook in de laatste zinnen."

Wat heb je eigenlijk gedaan toen je erachter kwam?

"Ik heb gelijk mijn vriendin gebeld en we zijn tien minuten stuk gegaan."

Heb je nog contact proberen op te nemen met Loyle of zijn team?

"Nou, we hebben er niet echt iets mee gedaan, behalve aan mensen verteld. Zij zeiden altijd: 'Hij moet weten dat jullie die burping girls zijn!' Op vakantie hebben we, na een paar drankjes, hem wel een berichtje gestuurd. We hebben hem een video gestuurd dat we een boer aan het laten waren op het terras."

Haha, echt?! En wat was zijn reactie?

"Ik denk niet dat hij het ooit gezien heeft. Hij krijgt waarschijnlijk veel berichten. Daarna heb ik het gelaten."

Vind je het erg dat het ongevraagd is gebruikt?

"Nee, ik heb ook geen idee of het mag. Maar het is wel een goed verhaal. We hoeven daar echt geen credits voor. Het lijkt mij gewoon wel grappig als hij het ooit hoort."

Op 25 november is Cato samen met een vriendin een van de weinigen die Loyle Carner up close and personal mag meemaken tijdens de 3FM Exclusive. Of zij dan de kans krijgt om hem eindelijk te laten weten dat zij en Gina de burping girls waren.

Benieuwd naar het debuut van Cato en Gina? Beluister 'The Seamstress' hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie