3FM nieuws

3FM dik in de radioprijzen!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM dik in de radioprijzen!

Vier keer prijs voor 3FM op het radiogala. 3FM als zender, GIEL, Claudia en Serious Request vielen in de prijzen. Put a ring on it!

De twee radiogala's van Nederland zijn sinds dit jaar samengesmolten tot één spectaculair festijn in Koninklijk Theater Carré. Op vrijdag 22 oktober werden de juryprijzen (Marconi's) en publieksprijzen (RadioRingen) uitgereikt aan de beste radiomakers en -programma's van het afgelopen jaar. En 3FM won!

3FM wint Marconi voor beste zender

Op het gala werden dus dit jaar niet alleen de publieksprijzen uitgereikt, maar ook de Marconi's werden vergeven. De vakjury boog zich over 100%NL, BNR Nieuwsradio en 3FM als het ging om de beste zender van het afgelopen jaar en besloot dat... 3FM de award het meeste verdiende! 3FM Not The Most Popular Station ging voor één dag even niet op.

De eerste Gouden Radioring voor GIEL

De spanning steeg tot ongekende hoogte toen Henk Westbroek oreerde over de lelijkheid van de award en maar door- en door- en doorging. Maar het wachten werd beloond...

GIEL is het beste radioprogramma van het afgelopen jaar! Duizenden luisteraars brachten hun stem uit en het grootste deel daarvan ging richting de ochtendshow op 3FM. Na jaren van nominaties verzilverde Giel - bestempeld als de Anita Witzier van de radioringen - in 2010 ein-de-lijk zijn nominatie.

Claudia wint de Zilveren Radioster vrouw

Uit handen van collega-cabaretière Paulien Cornelisse ontving Claudia de Breij de Zilveren Radioster vrouw. De grand dame van de Nederlandse radio kon dus ook deze keer haar 'Anita Witzier-gezicht' achterwege laten.

Met een éxtra brede glimlach sloot ze de award weer in haar armen. Met speciale dank aan Leon Polman, zonder wie radiomaken 'geen klap aan' is en 3FM: een club waar ze graag deel van uitmaakt.

Haar vierde Zilveren Radioster krijgt een plekje naast de Poelifinario en wordt later vakkundig op haar auto gemonteerd. Of als indrukwekkend stukje bling op de motorkap óf als vierde wieldop.

Haar conculega in de strijd om de Zilveren Radioster Annemieke wist haar teleurstelling makkelijk van zich af te werpen met de gedachte dat ze dit jaar al drie ringen in ontvangst had mogen nemen. Één om haar vinger en twee voor in haar oren van manlief Phil.

Serious Ear voor 3FM Serious Request

De eerste prijs was al binnen, want woensdag werden de DJ's al verrast met een oeuvreprijs voor 3FM Serious Request.

>> Lees meer over de Serious Ear

Evers wint Zilveren Radioster Man

Maar 3FM won heus niet alles, de concurrentie is sterk in Neerlands radiolandschap. Het publiek heeft gesproken en besloot dat Edwin Evers de beste mannelijke radiomaker van het afgelopen jaar was. Helaas ging deze prijs dus aan de neus van Gerard en Giel voorbij.

De Marconi's voor aanstormend talent en de oeuvre-award

De schrijffout op de beeldschermen (ouevre ipv oeuvre) deed niks af aan de prestatie van een radiomaker die vele DJ's van nu ertoe heeft bewogen achter een microfoon plaats te nemen. Jeroen bedankte zijn ouders, vrouw en kinderen middels toepasselijke jingles en nam vol trots de Marconi oeuvreprijs in ontvangst uit handen van Lex Harding.

Mattie Valk van Q-Music is iemand om rekening mee te houden. Hij ontving van de vakkundige jury de Marconi voor aanstormend talent.

Ster advertentie
Ster advertentie