3FM nieuws

Deze bands maken kans op de 3FM Serious Talent Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze bands maken kans op de 3FM Serious Talent Award

Wat Kensington, Jett Rebel en Handsome Poets met elkaar gemeen hebben? Ze wonnen allemaal ooit de 3FM Serious Talent Award!

Al bijna tien jaar wordt de 3FM Serious Talent Award uitgereikt aan de artiest of band die dat jaar, met behulp van de stempel Serious Talent, zijn of haar carrière naar een hoger niveau heeft getild. Wie de genomineerden van 2016 zijn? Dat lees je hieronder!

Lucas Hamming

In augustus 2014 werd Lucas Hamming door Barend en Wijnand uitgeroepen tot Serious Talent en sindsdien gaat het goed. Heel goed zelfs. Ze werden de huisband van De Wereld Draait Door en scoorden met 'Never Let You Down' een 3FM Megahit. In het najaar van 2015 brachten Lucas en zijn band het debuutalbum HAM uit en gingen ze op tour, die nu nog in volle gang is.

The Brahms

Deze Utrechtse band timmert pas twee jaar aan de weg, maar won in 2014 al de Utrechtse Popprijs. In maart 2015 verscheen hun debuut-EP Meraki met daarop 3FM Megahit 'Golden'. In het voorjaar van 2015 werd de band Serious Talent en nu zijn ze dus genomineerd voor de Serious Talent Award.

HAEVN

Jorrit en Marijn werden in oktober 2015 door Giel uitgeroepen tot Serious Talent. Hun tracks zijn voor commercials door verschillende automerken gebruikt. Later werd het nummer 'Finding Out More' uitgeroepen tot 3FM Megahit. Na een succesvolle Popronde stonden ze begin dit jaar op Eurosonic Noorderslag in Groningen. In de lente van 2016 komt de band met een nieuwe EP. We zijn benieuwd!

Indian Askin

Om deze Amsterdamse punkrockband kon je afgelopen Eurosonic Noorderslag nauwelijks heen. Ze speelden vijf shows in Groningen en werden daarna uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De band heeft de komende tijd een bomvolle agenda met optredens door heel Nederland.

Stemmen op jouw favoriet?

De Serious Talent Award wordt uitgereikt door een vakjury. Het is dus als fan niet mogelijk om te stemmen. Máár, houd je vast: je kunt natuurlijk wél stemmen op alle andere 3FM Awards, die maandag 28 maart worden uitgereikt in TivoliVredenburg.

>> Stem hier op de 3FM Awards 2016!

Ster advertentie
Ster advertentie