3FM nieuws

Sticks live bij Herman

  1. Nieuwschevron right
  2. Sticks live bij Herman

Rapper Sticks schoof in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 november aan bij Herman om te kletsen over zijn multimediale project Straat Woord Beeld.

Junte Uiterwijk, a.k.a. Sticks, bracht begin oktober de EP Straat Woord Beeld uit als onderdeel van zijn gelijknamige, multimediale project. Het project wekte de interesse van Herman en de 3FM-DJ besloot hem uit te nodigen voor een plaatsje achter de mic.

Straat Woord Beeld: portret van de straat

Sticks, voormalig lid van Opgezwolle en Great Minds, is geboren en getogen in Zwolle. De Zwolse daklozenopvang De Herberg ligt op een steenworp afstand van zijn huis en de rapper was altijd al benieuwd hoe het leven zich daar afspeelde. Samen met zijn vriendin Kinza Ferjani besloot hij het leven van vijf Zwolse daklozen te documenteren in woord, beeld en muziek.

Het project draagt de titel Straat Woord Beeld en presenteert vijf aansprekende portretten, zonder drama en zonder clichés. De opbrengsten van Straat Woord Beeld gaan grotendeels naar het kerstdiner voor de dak- en thuislozen in Zwolle.

>> Lees meer over Straat Woord Beeld op de site van 3voor12 Radio

Sticks live bij Herman

Sticks vertelde van donderdag- op vrijdagnacht alles over de totstandkoming van Straat Woord Beeld en speelde live enkele tracks van de EP. Bovendien kwam Ferry, een ex-dakloze, zijn verhaal doen in de 3FM-studio.

Sticks: "Straat, Woord, Beeld heeft mijn vooroordelen ontkracht"

Sticks - '(Ik Wil Hier Niet Zijn Maar) Ik Ben Er' live bij Herman

Ferry: "Dakloos zijn is een keuze"

Sticks - 'De Hit' live bij Herman

De band van ex-dakloze Ferry coverde Mr Probz

Ster advertentie
Ster advertentie