3FM nieuws

ICYMI: Sam Smith kent Thom Yorke niet, David Bowie volgde God op Twitter

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Sam Smith kent Thom Yorke niet, David Bowie volgde God op Twitter

In Case You Missed It houdt je ook vandaag, woensdag 13 januari, op de hoogte van al het muzieknieuws!

16.41 uur: Leonardo DiCaprio koopt Bono's gitaar

Leonardo DiCaprio is een fervent muziekliefhebber. Hoewel hij niet zo blij was met de Golden Globe die Lady Gaga binnensleepte, kocht hij deze week tijdens een benefietavond wel een gitaar van honderdduizend pond. En niet zomaar een gitaar, maar die van U2-frontman Bono.

Tijdens de avond werd ook de ukelele van Madonna geveild (wij wisten ook niet dat ze er een had). Haar mini-gitaar ging voor maar liefst 208.000 pond onder de hamer. De opbrengst van de avond gaat naar de Haitian Relief Organization; een organisatie die strijd voor het redden van levens en het zorgen voor een goede leefomgeving. Win-win!

14.35 uur: De geheugensteuntjes van Roosmarijn

Het is woensdag 13 januari, dus dat betekent dat Eurosonic Noorderslag op punt van beginnen staat! Wil je weten wat voor tofs er vanavond te doen valt? We hebben een mooi overzicht voor je klaarstaan.

Roosmarijn en haar 3voor12-team zijn al neergestreken in Groningen voor haar uitzending van vanavond, en de studio is ook al good to go. Inclusief geheugensteuntjes ;)

12.01 uur: David Bowie volgde God op Twitter voor zijn dood

Maandag 11 januari werd bekend dat muziekicoon David Bowie niet meer bij ons is. Sindsdien verschijnt er steeds meer nieuws over de laatste dagen voor zijn dood. Veel artiesten waren geschokt en bedanken hem voor de enorme inspiratiebron die hij was. Zo ook Red Hot Chili Peppers-bassist Flea.

And these children that you spit on as they try to change their worlds.

Een video die is geplaatst door @sllollaryee op 11 Jan 2016 om 1:03 PST

De dood van Bowie wordt door velen omschreven als een kunstwerk. Het popicoon zorgde er niet alleen voor dat het album Blackstar vlak voor zijn overlijden uitkwam, maar vertelt in de song 'Lazarus' ook het verhaal van zijn dood. Dankzij zijn Twitterprofiel kunnen we nog iets toevoegen aan dit 'kunstwerk', meldt NME. Het laatste account dat de ster op Twitter volgde was dat van God. En de liefde is wederzijds, volgens het Twitteraccount @TheTweetOfGod.

10.05 uur: Sam Smith stuurt even wat shade naar Thom Yorke

Sam Smith won een Golden Globe voor 'Writing's On The Wall', de soundtrack van de James Bond-film Spectre. Helemaal leuk, tot journalisten je vragen wat je van 'de andere Bond-track' vindt. Radiohead werd namelijk eerst gevraagd om de titeltrack te verzorgen, maar hun nummer werd uiteindelijk niet uitgebracht.

Thom Yorke, de frontman van Radiohead, zette de track met kerst via zijn Twitter online, maar dat heeft op Sam in ieder geval geen indruk gemaakt. In onderstaand filmpje zie je hoe de 23-jarige zanger een scherp antwoord geeft, en in eerste instantie niet eens lijkt te weten over wie de journaliste het heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie