3FM nieuws
NTR

Sophie Straat speelt sessie in de 3FM Live Box

foto: Vera On Track
  1. Nieuwschevron right
  2. Sophie Straat speelt sessie in de 3FM Live Box

Smartlap Is Niet Dood! Sophie Straat strijdt op haar nieuwe album tegen seksisme, racisme, straatintimidatie, machtsmisbruik en yuppen in Amsterdam. Onder het genot van haar favoriete droplikeur kwam ze bijpraten bij 3FM-dj Vera Siemons en speelde ze een sessie in de 3FM Live Box.

Smartlap Is Niet Dood

De coolste smartlapzangeres van het moment vierde haar nieuwe album bij Vera On Track. Sophie zit nu midden in haar tour. “Ik vind het echt vet om in een zaal te zijn met allemaal mensen die het eens zijn. We zijn echt meer dan een band. We zijn een beweging." Volgens Sophie gaat smartlap anno 2023 over het leven. "Niet enkel de liefde zoals Hazes die bezong, maar ook alles wat kut is."

Check hier het optreden in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Smartlap gaat over het leven. Ook alles wat kut is.

Sophie Straat

Duet met jonge fan

Tijdens haar uitverkochte show in PAARD in Den Haag zong ze samen met haar jongste, maar ook grootste fan 'Wat is het kut om agent te zijn'. Het meisje van ongeveer zeven jaar droeg een zelfgemaakte Sophie Straat trui. “Ze is er altijd bij en kent alle teksten.”, vertelt Sophie. “Ze is net een kleine versie van mezelf. Ze gaat echt leuk en cool worden.” De nieuwe generatie staat letterlijk al klaar.

Check hier het volledige interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Protestfest

Sophie Straat sluit haar tour af op 21 april in Paradiso. Niet met een normaal optreden, maar met een heel festival: Sophie Straat's Protestfest. Sophie deelt het podium met gasten zoals Mavi Veloso, Ella John en dragcollectief The House Of Hopelezz. Ook Sophie's films worden vertoond. Alle winst wordt gedoneerd aan Vluchtelingenwerk Nederland.

Sophie Straat speelt nog op 5 april in TivoliVredenburg, Utrecht, 6 april in Burgerweeshuis, Deventer, 14 april in Hall Of Fame, Tilburg en sluit de tour af op 21 april in Paradiso, Amsterdam.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie