3FM nieuws

Dr. Dre en Oprah willen Los Angeles Clippers kopen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dr. Dre en Oprah willen Los Angeles Clippers kopen

Dr. Dre en Oprah zijn naar verluidt van plan de Los Angeles Clippers over te nemen.

Dr. Dre wil de Los Angeles Clippers over te nemen! Dat vertelde de 49-jarige hiphoplegende woensdag 30 april aan TMZ. Aan het rijtje met gegadigden voor de basketbalclub kan volgens ESPN nog een grote naam worden toegevoegd: Oprah Winfrey!

Dr. Dre oogje op L.A. Clippers

Dr. Dre laat aan de entertainmentsite weten dat hij serieuze interesse in de club heeft. "Ik denk er inderdaad over na, ja" sprak Dre. Volgens TMZ kan de producer zich overigens best zo'n kleinigheidje veroorloven: zijn vermogen wordt geschat op omgerekend zo'n 400 miljoen euro.

Dr. Dre niet enige gegadigde

Behalve Dr. Dre hebben ook Diddy en Rick Ross aangegeven de Clippers te willen overnemen. "Ik blijf altijd Knicks-fan, maar ik ben een zakenman", liet Diddy 29 april via zijn Twitteraccount weten:

Bovendien wil voormalig talkshowhost Oprah Winfrey samen met twee rijke ondernemers een bod op de club uitbrengen. De zakenmannen Larry Ellison en David Geffen moeten de Clippers gaan runnen, terwijl Oprah zich achter de schermen met de club bemoeit.

Donald Sterling levenslang geschorst

De huidige eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub, Donald Sterling, raakte afgelopen weekend in opspraak toen een geluidsfragment opdook waarin hij zijn vriendin verzocht "geen zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers". De actie resulteerde in een levenslange schorsing: Sterling mag zich dus niet meer bij wedstrijden vertonen. Bovendien wordt hij door de NBA onder druk gezet om de L.A. Clippers te verkopen én krijgt hij een miljoenenboete opgelegd.

Verbod op muziek Village People bij LA Clippers

Als klap op de vuurpijl mag de Village People-hit 'Y.M.C.A.' niet langer worden gespeeld in het stadion van de Clippers, zo bleek zondag 27 april. De schrijver van het nummer, voormalig Village People-lid Victor Willis, wil een verbod op 'Y.M.C.A.' tijdens wedstrijden van LA Clippers vanwege de racistische uitspraken van Sterling.

Ster advertentie
Ster advertentie