3FM nieuws

Het gebeurt dus echt: 5 maanden in de rij wachten voor een concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Het gebeurt dus echt: 5 maanden in de rij wachten voor een concert

Mensen hebben veel over voor de dingen waar ze van houden. Of het nu Justin Bieber is, de nieuwe Star Wars-film of een luxe iPhone, mensen gaan ervoor in de wachtrij staan. En dat doen ze soms echt absurd lang.

(Foto: Ben Houdijk)

Lang in de rij staan voor een concert of evenement is niets nieuws: vroeger lagen er al geregeld mensen in een slaapzak voor het postkantoor om kaartjes te kopen. Dat ging vaak gewoon om één nachtje koukleumen op straat, maar tegenwoordig gaat het er net effe iets intenser aan toe. Van vijf dagen wachten op een nieuwe iPhone tot vijf fucking maanden op koud beton liggen voor Justin Bieber. Het gebeurt!

1. 5 maanden in de rij voor Justin Bieber

Braziliaanse fans zijn een behoorlijk fanatiek. Het was in 2013 al raak voor Justins Believe tour. Toen stonden fans vijftig dagen van tevoren in de rij, maar blijkbaar leverde dat nog niet de beste plekken op. Dat kan natuurlijk niet.

De fans pakken het daarom voor de Purpose-tour uitgebreider aan: ze liggen nu al in de rij voor het concert op 27 maart 2017! Da's nog meer dan vijf maanden weg. Vijf. Maanden.

Er staan nu zeventien tentjes voor het Sambadrome Stadion waarin 150 fans slapen volgens een schema. Er wordt steeds gewisseld zodat iedereen voldoende naar school of werk kan, en iedereen neemt eigen eten en drinken mee. Politie houdt de boel 's nachts in de gaten en ze kunnen bij winkels in de buurt naar het toilet. Je moet er maar zin in hebben.

2. 12 dagen in de rij voor Star Wars

Een stuk minder drastisch, maar alsnog knap: deze Star Wars-fans zitten bij ieder groot evenement of première dagen van tevoren in de rij. Voor Star Wars: The Force Awakens uit 2015 zat er een gigantische groep twaalf dagen met elkaar op de stoep. They loved it, vertelden ze aan ABC News:

"Het is net een familiereunie. We maken tijd voor elkaar, zorgen dat het gezellig is en alles is gelinkt met Star Wars. Het is echt top!"

© Line Up 4 Star Wars

3. 5 dagen in de rij voor de nieuwe iPhone

Toen de iPhone 7 uitkwam stonden de tentjes van Apple-fanatics al vijf dagen van tevoren voor de flagshipstores in Berlijn en New York. Er wordt bij dit soort events vaak zelfs een 'wachtrij-service' aangeboden.

Je geeft iemand 2500 dollar en zij houden dan het plekje in de rij vrij, zodat jij op de verkoopdag er alleen maar op tijd hoeft te zijn om je telefoon op te pikken. Hendig! Alleen jammer van dat gestoorde bedrag.

Ster advertentie
Ster advertentie