3FM nieuws

The Wombats vechten graag met citroenen

  1. Nieuwschevron right
  2. The Wombats vechten graag met citroenen

Het duurde zo'n twee jaar, maar The Wombats zijn terug met nieuwe muziek! 'Lemon To A Knife Fight' is de allereerste single van hun aankomende vierde album Beautiful People Will Ruin Your Life. Compleet met donkere en surrealistische clip laat de band weten dat ze er weer zijn.

'Lemon To A Knife Fight'

De titel weerspiegelt de boodschap van het nummer erg goed. Het is namelijk een variatie op het gezegde 'to bring a gun to a knife fight'. In deze volgorde gaat het over een overkill, dat je zó goed voorbereid bent dat je eigenlijk niet kan verliezen. Bij dit nummer gaat het dus om het tegenovergestelde. Frontman Matthew Murphy zingt over het vechten in een strijd die je eigenlijk al verloren hebt.

Dat zie je ook terug in de lyrics. "I kick and you like to punch. I'm unhinged and you're undone. I'm nog getting out of here alive. I brought a lemon to a knife fight," een gevecht kun je dus niet winnen met citroenen. Dat is wel duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook de clip past lekker bij de boodschap. Je kunt zien hoe een groepje jagers een weerwolf probeert te doden, maar zonder resultaat. Blijkbaar zijn het dus de jagers die een 'Lemon To A Knife Fight' brachten.

Beautiful People Will Ruin Your Life

1 november kondigde de band al aan op BBC Radio dat er een album aan zat te komen. Die staat gepland op 9 februari 2018. Dat gaat nog even duren. Toch hebben we de tracklist al binnen. Die ziet er zó uit:

1. 'Cheetah Tongue'
2. 'Lemon To A Knife Fight'
3. 'Turn'
4. 'Black Flamingo'
5. 'White Eyes'
6. 'Lethal Combination'
7. 'Out Of My Head'
8. 'I Only Wear Black'
9. 'Ice Cream'
10. 'Dip You In Honey'
11. 'I Don't Know Why I Like You But I Do'

Totdat het nieuwe album uitkomt kun je nog even genieten van het vorige album Glitterbug. En ben je nou helemaal fan? Dan kun je donderdag 5 april terecht in TivoliVredenburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hou je van The Wombats en hun nieuwe track 'Lemon To A Knife Fight'? Tune dan in op 3FM, het nummer zal namelijk nog vaak te horen zijn op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie