3FM nieuws

Trailer biopic Aaliyah online

  1. Nieuwschevron right
  2. Trailer biopic Aaliyah online

De trailer van de biopic over de succesvolle R&B-zangeres uit de nineties, Aaliyah: The Princess Of R&B, staat online.

De koningin van de R&B in de jaren negentig krijgt haar eigen film. De trailer van de biopic over de zangeres Aaliyah staat online. Aaliyah: The Princess Of R&B is gebaseerd op de biografie Aaliyah: More Than A Women van Christopher John Farley en gaat over de periode vanaf het debuut van de zangeres op 10-jarige leeftijd in het tv-programma Star Search tot het moment waarop zij overlijdt in een vliegtuigcrash. De film komt op 15 november uit.

'Are You That Somebody'

De Amerikaanse R&B-zangeres Aaliyah scoort eind jaren negentig hit na hit. Ze begint haar zangcarrière op jonge leeftijd en op haar vijftiende verschijnt haar debuutalbum Age Ain't Nothing But A Number. In de jaren daarna werkt ze samen met beginnende producers als Timbaland en Missy Elliot. Dit resulteert eind 1996 in een tweede album One In A Million. Aaliyah scoort in Nederland voor het eerst een hit met 'Are You That Somebody', de soundtrack voor de film Dr. Dolittle.

Zangeres en actrice

Naast het maken van muziek, speelt de zangeres ook in verschillende films, zoals Romeo Must Die en The Matrix. Een maand na de release van haar derde album Aaliyah in 2001, wordt de videoclip van het nummer 'Rock The Boat' opgenomen op de Bahamas. Tijdens de terugreis naar Florida stort het vliegtuig, vlak na vertrek, neer. Aaliyah komt hierbij om het leven. De oorzaak van de crash is niet duidelijk.

Na haar dood komt in 2002 het album I Care 4U uit met haar grootste hits en nog niet eerder uitgebracht materiaal. Met de single Don't Know What To Tell Ya scoort ze in 2003 nog een hit.

Trailer Aaliyah: The Princess Of R&B

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie