3FM nieuws

Ex-bandleden Lostprophets willen nooit meer praten met frontman

  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-bandleden Lostprophets willen nooit meer praten met frontman

Voormalige leden van de band Lostprophets willen zanger Ian Watkins nooit meer zien.

Watkins werd december 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar voor kindermisbruik. De voormalige bandleden hebben in een interview met de Britse krant The Sunday Times laten weten geen behoefte te hebben aan contact met de ex-frontman.

Voormalige Lostprophets-leden weigeren contact

"Ik heb er lang over nagedacht, maar ik hoef hem nooit meer te spreken", liet ex-gitarist en bassist Mike Lewis zondag 25 mei weten. "Ik vind het heel erg dat zijn moeder en zijn familie moeten leven met het stigma van zijn daden en met de pijn die hij zo veel mensen heeft aangedaan. Maar ik heb geen behoefte om daar ooit met hem over te praten", vervolgt Lewis.

Ook gitarist Lee Gaze laat weten geen behoefte te hebben aan een gesprekje met Watkins. "Ik denk niet dat ik antwoorden te horen krijg die ik zou willen horen," aldus Gaze.

Ian Watkins achter de tralies

Lostprophets ging in oktober 2013 uit elkaar nadat zanger Ian Watkins al een jaar beschuldigd werd van kindermisbruik. De 36-jarige Watkins bekende 26 november 2013 schuldig te zijn aan het misbruik. De zanger moet ten minste 29 jaar van zijn straf achter de tralies doorbrengen. De laatste zes jaar mag als proeftijd worden uitgediend.

Ex-leden Lostprophets richten nieuwe band op

De resterende bandleden zitten ondanks alle narigheid niet bij de pakken neer: begin mei lieten Lee Gaze, Mike Lewis, Stuart Richardson, Jamie Oliver en Luke Johnson weten een nieuwe rockgroep op te richten. Ze hebben zanger Jeff Rickley van de rockband Thursday weten te strikken voor de nieuwe band. De muziek van de nog titelloze band ligt in het verlengde van The Cure en New Order.

No Devotion - 'Stay'

Ster advertentie
Ster advertentie