3FM nieuws

Kygo in een nøtteskall: dit wil je over hem weten

  1. Nieuwschevron right
  2. Kygo in een nøtteskall: dit wil je over hem weten

Je kent de tropische housemuziek van Kygo wel. Hij scoorde al zes keer een hit in de Mega Top 50 en hij staat dit jaar als headliner op Pinkpop. Wat weten we over de Noorse producer?

De vrolijke producties van Kygo vliegen je wereldwijd om de oren. Hij laat duizenden mensen dansen en springen en scoort hit na hit. Maar wat weten we eigenlijk over hem? Hieronder Kygo in een notendop, of zoals ze in Noorwegen zouden zeggen: Kygo i et nøtteskall.

1. Paspoort

Kygo heet in zijn paspoort Kyrre Gørvell-Dahll. Hij is geboren op 11 september 1991 in Noorwegen. Voor de mensen die niet zo goed kunnen rekenen: Kygo is nog maar een jong broekie van 24.

2. Remixes

Hij maakt al sinds zijn tienerjaren remixes. Deze plaatste hij op YouTube en Soundcloud. De remix van 'I See Fire' (Ed Sheeran) werd miljoenen keren beluisterd. Met deze mix brak hij dan ook officieel door en mocht hij onder andere sleutelen aan de muziek van Avicii en Coldplay.

3. Voorbeeld

Voor de 'I See Fire' remix liet Kygo zich inspireren door de muziek van de Noorse DJ's Lemairtre en Finnebassen, maar ook de Zweedse Olivier Helsen en Avicii. In 2009, 2010 hoorde Kygo Avicii's simpele, maar rete-catchy melodieën en besloot hij dezelfde apparatuur aan te schaffen. Inmiddels zijn de twee ook al samen de studio ingedoken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Profvoetballer

Vroeger wilde Kygo profvoetballer worden. Hij speelde en trainde veel, maar op de een of andere manier voelde hij tijdens zijn tienerjaren toch steeds meer aangetrokken tot de muziek. Gelukkig maar, want mensen houden van zijn deuntjes. Eind vorig jaar bereikte hij op Spotify de teller van een miljard (hallo!) streams. Dat vindt hij zelf trouwens ook krankzinnig.

5. Pianoles

Kygo heeft vliegensvlugge vingers, want hij zat van zijn zesde tot zijn zestiende op pianoles. Natuurlijk profiteert hij daar nu nog steeds van, want de catchy deuntjes in zijn muziek maakt hij allemaal zelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. Sportief

We hebben hier te maken met een super sportieve artiest. In de zomermaanden gaat Kygo graag waterskiën en wakeboarden en in de winter zoeft hij met zijn snowboard of ski's van de Noorse bergen. Oh, en hij voetbalt natuurlijk nog steeds heel erg graag.

7. Jetski

Dat is het voordeel van rijk zijn: Kygo bezit een eigen jetski.

8. Dromen

Kygo wil nog heel graag een keer samenwerken met Coldplay, Ed Sheeran en The Weeknd. Voor Coldplay en Ed Sheeran remixte hij al een keer een nummer, maar het allerliefste duikt hij samen met deze artiesten de studio in voor een compleet nieuwe productie.

9. Dienstplicht

In Noorwegen geldt de dienstplicht nog, dus ook Kygo heeft een jaar in het leger gezeten. Hij was daar brandweerman op een militaire basis en had elke maand twintig vrije dagen. Hmm, best prima als er geen echte oorlog is.

10. Eigen festival

Kygo organiseert in augustus een eigen festival genaamd Cloud Nine. De Noorse DJ neemt dan tijdelijk een kasteel over met zijn dancemuziek. Op 20 augustus vindt de eerste editie plaats in Bergen, Noorwegen.

(foto door: Ben Houdijk)

Kygo's debuutalbum Cloud Nine verschijnt binnenkort. Wil je hem een keer live zien? Hij staat 26 en 27 maart in de HMH in Amsterdam en op zondag 12 juni op Pinkpop.

Ster advertentie
Ster advertentie