3FM nieuws

Opa Beelen trots op berichtje in Onze Taal

  1. Nieuwschevron right
  2. Opa Beelen trots op berichtje in Onze Taal

Opa Beelen hing trots aan de lijn bij Giel op maandagochtend. 'Ik sta in het tijdschrift Onze Taal!'

Opa Beelen is driemaal per week te horen in de uitzending van Giel om zijn weerpraatje te houden. Eenmaal per week doet de oude Beelen ook een weerspreuk. En dat is het tijdschrift Onze Taal ook opgevallen.

Opa Beelens weerspreuk in Onze Taal

Vol trots vertelde Opa Beelen dat zijn buurvrouw hem erop attendeerde dat hij in het tijdschrift genoemd werd. "Ik had zelf nog nooit van het blad gehoord, maar het is toch aardig, niewaar?"

Terugkeer van de tegelspreuk

Onze Taal schrijft in het meinummer over de revival van de tegelwijsheid. In de jaren vijftig van de vorige eeuw hing er op elke wc in Nederland wel een spreuk op een tegeltje. Daarna kwam de tegelspreuk in een vrije val. Maar dat is voorbij, mede dankzij de immense inzet van Opa Beelen. Onze Taal schreef het volgende kopje:

Opa Beelen
In de jaren daarna nam de populariteit van de spreuktegel af en dook hij steeds vaker alleen nog maar op op rommelmarkten en in kringloopwinkels, maar inmiddels is dat anders. In de media wordt de tegelspreuk weer omarmd. Op radiozender 3FM bijvoorbeeld bedenkt de gezellige Opa Beelen drie dagen in de week een spreuk, die vaak humoristisch van aard is, zoals 'Wie zijn huwelijksfeest goed vieren wil, houdt ook die dag 2 minuten stil.' Op internet kun je spreuktegels bestellen die Opa Beelen speciaal voor je bedenkt.

Wij zijn fan van Opa en hopen dat hij nog lang bij ons mag blijven om zijn spreuken te declameren op 's lands leukste radiozender.

>> Lees de tegeltjes op de site van Giel
>> Of ga naar de site van Opa Beelen

Ken jij ook nog tegelspreuken? Let us know

Ster advertentie
Ster advertentie