3FM nieuws

Muzieklegende Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Muzieklegende Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden

Queen of Rock 'n Roll Tina Turner is na een lang ziektebed op 83-jarige leeftijd overleden in haar huis in Zwitserland. Je kent Tina Turner van hits als '(Simply) The Best', 'Private Dancer' en 'What's Love Got To Do With It'.

Met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner, werd Tina in de jaren '60 en '70 bekend. Solo brak ze door in de jaren '80 waarna haar populariteit nog meer steeg. Ze is één van de bestverkopende vrouwelijke artiesten en verkocht zelfs de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Haar muziek heeft generaties overstegen en met meer dan 40 jaar aan muziek op haar naam is ze altijd meegegroeid met de tijd.

3FM-dj Mart over Tina: "Je hoort haar tot op de dag van vandaag nog massaal op de radio, in voetbalstadions en in remakes, zoals de remix van 'What's Love Got To Do With It' door Kygo waarmee hij een enorme hit scoorde. Daarnaast heeft ze in haar carrière veel meegemaakt. Ze doorstond onder andere mishandeling door haar man en muziekpartner Ike, waarna ze op eigen benen haar weg terugvocht naar de top."

Inspiratiebron

Haar muziek is ook altijd een grote inspiratiebron voor anderen geweest. Beyoncé zei hier ooit over: "Every now and then, when I think of inspiration, I think of the two Tinas in my life. That’s my mother, Tina, and of course, the amazing Tina Turner."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie