3FM nieuws

Rock Werchter 2009: Coldplay, Metallica, Placebo e.v.a

  1. Nieuwschevron right
  2. Rock Werchter 2009: Coldplay, Metallica, Placebo e.v.a
Na alle ophef over Pinkpop - komt U2? en anders David Bowie?- zou je bijna vergeten dat Rock Werchter bij onze zuiderburen ook alweer op het programma staat.
Vandaag heeft de organisatie de eerste bevestigingen doorgegeven. En dat is niet mis! Het festival duurt van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli.


Coldplay

Op 3 juli staat Coldplay als hoofdact op het festival. Exclusief! Of om het met dat ene Nederlandse woord dat zanger Chris Martin machtig is te zeggen: “ongelofelijk”. De Britse groep concentreert zich deze zomer op eigen stadionshows en maakt één enkel weekend vrij voor enkele festivals waaronder Rock Werchter.

Metallica

Voor de zesde keer op Rock Werchter: Metallica, de ongekroonde koningen van Werchter. Voor geen enkele groep zijn er de afgelopen 34 edities zoveel mensen naar de heilige Belgische wei afgezakt.

Placebo

Zoiets heet toewijding. Placebo is plichtsgetrouw elk nieuw album komen voorstellen in Werchter. En dus is het niet anders met nummer 6 dat in juni verschijnt.

The Killers

Sommige groepen stralen het uit dat ze groot gaan worden. Ook al zijn hun wegen zo ondoorgrondelijk als die van The Killers! Op vrijdag maken ze hun opwachting.

En waar ga jij naar toe? Naar Pinkpop of liever over de grens naar Werchter?

Ster advertentie
Ster advertentie