3FM nieuws

Queen gaat door VS touren met Adam Lambert

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen gaat door VS touren met Adam Lambert

Queen treedt deze zomer 19 keer op met American Idol Adam Lambert.

Queen gaat touren met American Idol Adam Lambert! Dat kondigden Lambert en Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor donderdag 6 maart aan in het ABC-programma Good Morning America. Het gaat om 19 concerten, te beginnen op 19 juni in Chicago's United Center en eindigend op 20 juli in Washington DC's Merriweather Post Pavilion.

Queen en Lambert werkten al eerder samen

Lambert en Queen deelden al vaker een podium. In 2009 brachten ze samen het nummer 'We Are the Champions' ten gehore bij de finale van American Idol, waar Lambert als tweede eindigde. In 2011 traden de artiesten samen op bij de MTV EMA in Belfast en in de zomer van 2012 gaven ze nog een aantal concerten.

Adam Lambert zeer vereerd met deelname

Adam Lambert liet weten dat zijn deelname aan de concertreeks "a dream come true" is. "Queen is one of the quintessential rock bands of all time...They’ve influenced bands for years to come," aldus Lambert.

Adam Lambert

Sinds zijn verschijning in American Idol heeft Lambert twee albums uitgebracht. Zijn debuutalbum For Your Entertainment werd beloond met een Grammy Award-nominatie voor 'Best Male Pop Vocal Performance' en zijn tweede album, Trespassing, resulteerde in een toppositie in de Billboard-hitlijst.

Check hier de samenwerking tussen Queen en Adam Lambert op het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas:

Queen & Adam Lambert - iHeartRadio Music Festival Las Vegas

Ster advertentie
Ster advertentie