3FM nieuws

Reünie-show Black Sabbath in Ahoy afgelast

  1. Nieuwschevron right
  2. Reünie-show Black Sabbath in Ahoy afgelast

De reünie-tour van Black Sabbath gaat niet door. Het alternatief Ozzy & Friends vervangt shows, maar niet in Ahoy.

Slecht nieuws voor de fans die uitkeken naar de Europese reünie-tour van Black Sabbath. Door het niet op tijd herstellen van de aan lymfeklierkanker lijdende gitarist Tony lommi, zijn bijna alle geplande reünie-shows afgelast.

Ozzy & Friends vervangt niet de show in Ahoy

Om de pijn te verzachten, maakte de band maandag (20 februari) bekend dat Ozzy Osbourne onder de naam Ozzy & Friends een aantal van de afgelaste shows overneemt. Helaas zijn de overige optredens definitief gecancelled, waardoor een groot deel van de fans alsnog wordt teleurgesteld. Ook de op 12 juni 2012 geplande show in Ahoy Rotterdam gaat niet door.

Is drummer Bill Ward toch de boosdoener?

De reden waarom Ozzy en zijn groep bevriende muzikanten niet alle optredens vervangen, heeft ook te maken met de zieke Tony. Daardoor lijkt het contractuele probleem met drummer Bill Ward toch een belangrijke factor te zijn voor het afblazen van de reünie-tour van Black Sabbath.

Tony lommi maakt het goed

Gelukkig is er ook positief nieuws voor de fans. Op de Facebook-pagina van Black Sabbath meldt de band dat Tony voorspoedig herstelt van zijn ziekte en het goed maakt. De gitarist kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk met de overige bandleden op het podium te staan.

>> Black Sabbath reünie onzeker

Ster advertentie
Ster advertentie