3FM nieuws

Coldplay veilt artwork van Mylo Xyloto

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay veilt artwork van Mylo Xyloto

Coldplay wil geld inzamelen voor een goed doel met de verkoop van drie zelfgemaakte kunstwerken.

Coldplay heeft tijdens de opnames van het album Mylo Xyloto kunst gemaakt. Met de verkoop van deze werken hopen de mannen geld op te halen voor het Kids Company Charity, een organisatie die kwetsbare kinderen in steden helpt.

Coldplay en Paris maken kunst

Coldplay heeft samen met de Britse kunstenaar Paris drie Mylo Xyloto-kunstwerken gemaakt. Paris is ook degene die de albumcover van het laatste album van Coldplay heeft ontworpen.

Coldplay steunt Kids Company Charity

Frontman Chris Martin vertelt: "Kids Company is een fenomenale organisatie waar wij helemaal achter staan. We hebben tijdens de opnames van ons laatste album samen met Paris een speciale muur in de studio gebouwd. We hebben er verf tegenaan gegooid, graffiti gespoten en erop geschreven. Dit resulteerde in het Mylo Xyloto-kunstwerk." De kunstwerken worden tentoongesteld in Proud Galleries in Camden, Londen.

Chris Martin veilt zijn schoenen

Je kunt niet alleen kunst kopen van Coldplay, want Chris Martin veilt ook zijn eigen versleten 'designer boots'. De frontman van de band postte woensdag 17 oktober op Facebook: "Please bid for my shoes on eBay so that the Small Steps Project can provide aid & shoes for children working on rubbish dumps."

Ster advertentie
Ster advertentie