3FM nieuws

Het Festival Van: Niels Geusebroek

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Festival Van: Niels Geusebroek

Waarom Niels nog geen echte festivalorganisator is, is ons een raadsel. Toen we hem vroegen hoe zijn ideale festival eruit zou zien, kwam 'ie met een plan op de proppen waarvoor je toch écht het vliegtuig in moet!

Denk je aan Niels Geusebroek, dan denk je aan 'Year Of Summer'. En 'Take Your Time, Girl'. En natuurlijk aan 'Wildfire', zijn gloednieuwe single! Hij speelde hem donderdag 3 maart live bij Giel in de ochtendshow, en zette daarna nog even een droomfestival in elkaar.

All-inclusive

Niels is een groot van van festivals met een totaalprogramma, zoals Lowlands: "Die diversiteit zou ik ook wel tof vinden als ik een festival zou organiseren. Ook aandacht besteden aan andere dingen dan muziek. Hans Teeuwen in de Alpha vind ik dus echt supervet, dat zou ik ook willen. En dan Jochem Myjer ook boeken."

Maar ook aan de horeca wordt gedacht. En nog goed ook! Je belandt bij het festival van Niels namelijk niet weer bij de standaard friet-en-hamburger-kraam, maar in een Bourgondische hemel waar Sergio Herman je steakje keurig medium-rare staat te bakken. Niels: "Ik ben best wel een Bourgondiër en vind festivaleten vaak tegenvallen. Dat kan beter! Ik zie van die lange picknicktafels voor me, goed gedekt en dan met een paar chef koks om het eten te verzorgen."

Een festival in stijl dus! Niet te decadent, het moet wel rock 'n roll blijven. Maar "als je goed feest, moet je ook goed kunnen eten." Words of wisdom.

Qua muziek zit het ook wel goed

Men neme een Elbow. Een Paolo Nutini. Sheryl Crow. Pearl Jam ("Ik ben een nineties kid, Pearl Jam moét erbij!"). En Radiohead wordt ook geboekt: Niels zag ze live in het Goffertpark en vond het zó episch dat hij ze nu ook op z'n eigen festival wil. Daarnaast komt er een apart podium waarop een clubje surfdudes hun ding doet, met onder andere Ben Howard, Jack Johnson en Bears Den.

Het festival van Niels zal dus niet geheel om muziek draaien. Comedy en culinair eten zijn belangrijk, maar een beetje actief bezig zijn is ook best lekker. Het festival zal een week gaan duren, waarin je ook de tijd krijgt om lekker een potje te snowboarden of te gaan zwemmen en surfen. Dat kan beide, want het festival vindt plaats in Colorado, USA!

"Ik ben een keer in Colorado geweest tijdens een roadtrip en dat was te gek. Al die bomen, bergen, meren... een beetje een Bob Ross-landschap, die TV-schilder! Als het dan toch in de buitenlucht is, heb ik m'n festival het liefst in de rijke natuur. Genoeg ruimte voor alles!"

Het landschap van Colorado is behoorlijk perfect dus, voor de zwem- en snowboardplannen van Niels. 's Ochtends een paar uurtjes snowboarden, in de middag in het water gaan liggen en 's avonds bandjes kijken. Ergens tussendoor kun je nog een boomhut-bar bezoeken voor een drankje! "Ik ben niet persé een boomknuffelaar, maar zie dat wel voor me in Colorado. Dat we ook in de hoogte bouwen, mooi gebruik maken van de setting."

Ross Pop

En dan moet het beestje nog een naam. Uw redacteur opperde 'Wildfire Festival', want een beetje promo is nooit mis, maar Niels ging toch liever voor iets anders."Wat ik net zei, dat Bob Ross-landschap... Dan is het ook wel leuk om het Bob Ross Pop te noemen. Of Ross Pop, niet z'n hele naam erin, dan krijg je gezeur met die erfgenamen. Het wordt Ross Pop!"

Weet je wat goed past bij die campfires in Colorado? Niels nieuwe single 'Wildfire'! Hij speelde hem donderdag 3 maart live bij Giel!. Geniet nog even na:

Ster advertentie
Ster advertentie