3FM nieuws

Justin Vernon stopt voorlopig met Bon Iver

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Vernon stopt voorlopig met Bon Iver

De Amerikaanse muzikant Justin Vernon heeft voorlopig geen concrete plannen om onder de naam Bon Iver nieuw materiaal uit te brengen.

Justin Vernon vertelde op een Australisch radiostation dat zijn rol als songwriter veranderd is sinds het laatste Bon Iver-album in 2011 met de gelijknamige titel Bon Iver.

"Ik schrijf eigenlijk geen nummers meer", vertelde de Amerikaanse singer-songwriter. "Als ik een nieuw Bon Iver-album wil schrijven, moet ik eerst in een bepaalde 'headspace' zijn en daar ben ik nu niet." Een bekend nummer van Bon Iver is Skinny Love, dat vooral bekend werd dankzij de cover van Birdy.

Justin Vernon heeft geen haast om terug te gaan

In diezelfde radioshow vertelde Vernon dat hij met zijn andere band, Volcano Choir, aan het touren is. Met Volcano Choir bracht hij 3 september 2013 een nieuwe album uit: Repave. Verder gaf hij een hint over zijn deelname aan een eerbetoon aan de in Amerika heel bekende folkorist Alan Lomax.

Kortom: dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Bon Iver op een laag pitje komt te staan. "Ik heb geen haast om terug te gaan naar Bon Iver, maar als ik dat ooit ga doen zal de muziek alleen maar beter zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie