3FM nieuws

Jay Z aangeklaagd wegens plagiaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Jay Z aangeklaagd wegens plagiaat

Rapper Jay Z is aangeklaagd, omdat hij zonder toestemming een fragment van Eddie Bo's 'Hook & Sling (part one)' (1969) zou hebben gebruikt.

Het plagiplaatalarm van Rabradio zou ervan gaan loeien. Jay Z is aangeklaagd omdat hij een fragment van Eddie Bo in zijn hit 'Run This Town' zou hebben gebruikt.

Jay Z aangeklaagd wegens plagiaat

In de track 'Run This Town' zit volgens de platenfirma TufAmerica een beat met een herkenbare kreet die gelijk is aan het geluid uit 'Hook & Sling (part one)' van Eddie Bo. Volgens de platenbazen heeft Jay Z deze sample zonder toestemming overgenomen. Als de aanklacht terecht is, geeft Jay Z in het refrein van het hiphop nummer al aan daar geen boodschap aan te hebben: “I break the rules so I don’t care.”

Kanye West ook aangeklaagd door TufAmerica

'Run This Town' is een nummer samen met Rihanna en Kanye West. Opvallend is dat Kanye vorig jaar ook door TufAmerica is aangeklaagd wegens plagiaat van hetzelfde nummer op zijn album My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

Jay Z versus Eddie Bo

Hieronder staan beide nummers. Oordeel zelf!

Eddie Bo - 'Hook & Sling (part one)'

Jay Z feat. Rihanna + Kanye West - 'Run This Town'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jay Z in Ziggo Dome

Jay Z was 29 oktober als onderdeel van zijn Magna Carter World Tour in ons land. Was jij erbij in de Ziggo Dome? Check hier de foto's.

Ster advertentie
Ster advertentie