3FM nieuws

3FM-dj Sander Hoogendoorn verruilt zijn huis voor karige studentenkamer

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sander Hoogendoorn verruilt zijn huis voor karige studentenkamer

Om aandacht te vragen aan de woningnood onder studenten, gaat Sanders Vriendenteam samen met de Landelijke Studentenbond (LSVb) op zoek naar de Karigste Kamer van 2021. En om te ervaren hoe het anno 2021 is gesteld met de studentenhuizen, ruilt 3FM-dj Sander Hoogendoorn een week lang zijn huis (inclusief poes) met een kamer van een student in Utrecht.

De ruil gebeurt niet vanuit eigen initiatief, side-kick Thijs Boontjes oppert het idee aan Sander. Tijdens de ochtendshow wordt hij overvallen met de mededeling dat hij vanaf vandaag een week in een studentenkamer gaat wonen. De kamer is van Livan Kort, die maar al te graag even in een rustig en ruim huis wil verblijven.

Klimgreepjes op de muur

De karige kamer waar Sander zich een week in moet onderhouden is 7m2. Om ruimte te besparen heeft Livan een hoogslaper, waar hij in moet komen via klimgreepjes op de muur. Verder moet Sander ook gaan wennen aan zijn zes nieuwe huisgenoten. Hopelijk zijn zij 's avonds op tijd stil, zodat hij wel nog zijn volle nachtrust kan pakken voor zijn wekken om 4 uur 's ochtends afgaat.

Sander hoeft zich geen zorgen te maken om zijn kat Kimi. Livan is een echte dierenvriend, dus past met liefde op. Van alle dure apparaten, met name de DJ-set, zal goed gebruik worden gemaakt. Behalve van de vaatwasser, die is stuk.

Heb jij de Karigste Kamer van Nederland?

Geef je hier op en maak kans op 1 maand huur én een feestje in jouw kamer op 22 oktober. De jury, bestaande uit waarnemend D66-fractievoorzitter Rob Jetten, Ama Boahene (voorzitter LSVb) en Lot Mulder (hét brein achter het succesvolle Instagram-account De Haarclip van Marie Claire) selecteren de vier kanshebbers voor de Karigste Kamer.

Beluister het hele gesprek hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie