3FM nieuws

The Vaccines: 'muziek moet artistieke waarde hebben'

  1. Nieuwschevron right
  2. The Vaccines: 'muziek moet artistieke waarde hebben'

De Britse Indie rockband vindt dat artiesten meer waarde moeten hechten aan 'artistieke' muziek in plaats van populariteit.

The Vaccines vindt het jammer dat er zoveel artiesten rondlopen die alleen maar de grootste van de wereld willen worden, op wat voor manier dan ook. Gitarist Freddie Cowan vindt dat muziek een artistieke waarde moet hebben.

Rihanna geen echte artiest

Cowan noemt Rihanna als voorbeeld. "Rihanna is geen artiest. Er lopen vijftien componisten, vijftien songtekstschrijvers en vijftien producers om haar heen. Natuurlijk vechten ze allemaal voor een plekje op haar album. Rihanna is niet meer dan het gezicht daarvan. Ik heb er niets tegen, ik wil er alleen niet mee geassocieerd worden," aldus Cowan.

Coldplay wil groter zijn dan U2

De gitarist vindt het jammer dat Coldplay het nummer 'Princess of China' maakte in samenwerking met Rihanna. "Ik heb het lied nooit gehoord, maar ja, het is Coldplay. Zij doen alles om de grootste band ter wereld te worden, groter dan U2." Cowan moet toegeven dat Coldplay het goed doet en nog nooit een slecht album heeft uitgebracht. "Ik vind dat je mensen niet zomaar mag veroordelen, dus ik heb niets tegen dat soort samenwerkingen. Maar ik denk dat ik nooit zoiets zou doen."

The Vaccines - Come On Age

De nieuwe plaat Come On Age van de band is volgens Cowan niet te alternatief voor de hitlijsten. "Helaas is de meeste populaire muziek dat nu op de radio is te horen, complete vrouwonvriendelijke rotzooi," aldus Cowan.

Ster advertentie
Ster advertentie