3FM nieuws

Technotempel in de Nederlandse klei

  1. Nieuwschevron right
  2. Technotempel in de Nederlandse klei

Waarom zou je naar een technotempel in Berlijn gaan als je die tempel ook gewoon naar een weiland in Nederland kan halen?

© Telegraph

Wie een zwak heeft voor electronische muziek, kent de Berlijnse toko Berghain. Het is een van 's werelds populairste electroclubs. De tent is zo populair dat je er moeilijk in komt. Alleen met een flinke dosis attitude, de juiste fashion statements en coole vrienden mag je de wondere wereld van de Berghain betreden. Althans, daar staat de club om bekend.

Gek genoeg stond de Berghain het laatste weekend van juli compleet leeg, terwijl er buiten rijen hipsters voor de deur stonden. Wat gebeurde hier!?

© Thump Vice

Beyond grapt met Berghain

Het was een grap. Een knipoog. Een ginnegapje. Op het Nederlandse festival Beyond werd een mini-Berghain nagebouwd. De initiatiefnemers noemden het de Berghenk. Met dranghekken, een DJ, een 'bouncer', de hele rataplan.

Waarom?

Op de Facebook-pagina van de Berghenk staat: "Sta in de rij en word geweigerd om volstrekt willekeurige redenen." Veel feestvierders beginnen hun avond op zenuwslopende wijze omdat ze misschien niet binnenkomen. De Berghenk speelde hierop in met een stappenplan om jouw "in-de-rij-sta en walk of shame" vaardigheden te trainen. Lees op Facebook hun best wel geinige experience omschrijving.

In een lege tent draaien

Het mooiste van dit alles was dat er in de tent een DJ stond te draaien voor een lege tent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie