3FM nieuws

Nederlandse muziek in Amerikaanse hitseries

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse muziek in Amerikaanse hitseries

New Girl, Grey’s Anatomy, The Vampire Diaries en Dancing with the Stars. Deze grote Amerikaanse primetime-shows hebben naast miljoenen kijkers nóg iets met elkaar gemeen: ze gebruiken muziek van Nederlandse bodem!

Deze week sprak Roosmarijn in 3voor12 Radio met Tessa Rose Jackson. Haar muziek dook vorige week opeens op in een nieuwe aflevering van de populaire serie New Girl. Giel belde in dezelfde week met Beans & Fatback. Hun nummer is gebruikt voor de Amerikaanse Dancing with the Stars waar, hou je vast, 12 (!) miljoen mensen naar kijken. Hoe dan? En levert dit eigenlijk wat op?

Tessa Rose Jackson in New Girl

New Girl wordt door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Of het echt voor een wereldwijde doorbraak van Tessa gaat zorgen, is nog maar de vraag, maar haar liedje uit 2013 krijgt nu dankzij de serie wel ineens veel internationale aandacht op YouTube.

Tessa Rose Jackson (foto door: Sven Signe den Hartogh)

Nederlandse acts op internationale tv

Bijna elke Nederlandse artiest heeft tegenwoordig wel een publisher in Amerika zitten die zijn stinkende best doet om tracks van Nederlandse bodem in de grootste internationale series te krijgen. Het zou je namelijk maar gebeuren. Jouw nummer onder die iconische zoenscène waar miljoenen fans al jaren op zitten te wachten. Dé manier om jouw muziek in één klap wereldwijd te laten horen. En financieel kan het ook best wat opleveren.

Alamo Race Track in Grey's Anatomy

In 2007 wist indierock-band Alamo Race Track als één van de eerste Nederlandse acts een plekje te veroveren in een grote Amerikaanse serie, namelijk Grey’s Anatomy. Volgens het NRC kreeg de groep destijds 26.000 euro als afkoopsom van de rechten van het nummer 'Black Cat John Brown'. KASSA!

Nielson in The Vampire Diaries

Nielson hoorde we afgelopen zomer zelfs twee keer in grote Amerikaanse tv-producties. 'Beauty & The Brains' zat in onze favoriete vampieren-serie van dit moment The Vampire Diaries en je hoorde 'Sexy Als Ik Dans' in The Bold And The Beautiful.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dotan in The Originals

Ook Dotan hoorde je met zijn single ‘Waves’ in de succesvolle spin-off van The Vampire Diaries genaamd The Originals. Kraak en Smaak zat ooit in CSI, Baskerville in Weeds, The Common Linnets in Wayward Pines en nu dus Tessa Rose Jackson in New Girl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beans & Fatback

Toch doet niemand het zo goed als Beans & Fatback. Na series als Suits, Hemlock Grove, Shameless en nog vele andere, zaten ze onlangs ook in de trailer van de nieuwe Coen Brothersfilm Hail, Caesar!. Waar deze internationale fame naar toe heeft geleid? Nou, begin dit jaar klopte niemand minder dan Apple aan. Zij wilden het nummer 'Sally The Shape' gebruiken voor de lancering van hun nieuwste telefoon. Zelf willen ze niet zeggen hoeveel ze ervoor gekregen hebben, maar we weten allemaal dat wanneer dat het geval is, er aardig wat nullen in het spel zijn.

Wat levert het op?

Wereldberoemd is nog niemand ermee geworden. Naast flink wat extra hits op YouTube verdien je er in elk geval een aardig leuk zakcentje mee en met een beetje geluk belt Apple je daarna en wordt het pas echt leuk.

Ster advertentie
Ster advertentie