3FM nieuws

Black Keys-drummer over zijn heftige uitspraken

  1. Nieuwschevron right
  2. Black Keys-drummer over zijn heftige uitspraken

Drummer Patrick zegt dat hij vaak grove dingen zegt over anderen, om bandgenoot Dan aan het lachen te krijgen.

Patrick Carney is tegenwoordig niet alleen bekend als de drummer van The Black Keys, maar ook als iemand die geen blad voor zijn mond neemt. Zo gaf hij Nickelback de schuld van de ondergang van rock 'n roll en Sean Parker van Spotify noemde hij een 'asshole'.

'That's usually why I end up saying retarded shit'

In een recent interview met Spinner nam hij niet zo zeer zijn woorden terug, maar liet hij wel doorschemeren waarom hij soms net een stapje verder gaat in met zijn grove opmerkingen. Als het rockduo geïnterviewd wordt, is het vaak Patrick die het woord neemt. Als Patrick weer eens los gaat over anderen, dan zit zanger/gitarist Dan zit er meestal grinnikend naast, zonder veel te zeggen. En dat is precies waar Patrick het om doet. "That's usually why I end up saying retarded shit sometimes, is just to get a rise out of him."

Nickelback en The Black Keys

Een goed voorbeeld van die dynamiek tussen het duo, is het interview met MTV Canada waarin de drummer maar door gaat over Nickelback. Dan zit ernaast en probeert met moeite zijn lach in te houden. De poging van Patrick om zijn excuses aan Nickelback te maken, mislukt daardoor ook volledig.

>> Bekijk hier de video van het interview

Ster advertentie
Ster advertentie