3FM nieuws

Ed Sheeran knipt en plakt zijn hits bij elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran knipt en plakt zijn hits bij elkaar

Althans, daar lijkt het wel op! De Britse zanger is voor de tweede keer dit jaar aangeklaagd wegens plagiaat.

(Foto: Ben Houdijk)

Ed Sheeran zit middenin een welverdiende vakantie, maar wordt geen moment met rust gelaten. In juni kreeg hij al een rechtszaak aan zijn broek voor de single 'Photograph' en nu is het de beurt aan 'Thinking Out Loud'. Het nummer zou nét iets teveel lijken op 'Let's Get It On' van Marvin Gaye.

Ed vs. Ed

Dankzij 'Thinking Out Loud' heeft Sheeran de Song Of The Year-Grammy op zijn schoorsteenmantel staan. Daarnaast is de track op Spotify al ruim een miljard keer gestreamd. Mooie successen, maar de familie van Ed Townsend gooit nu wat roet in het eten.

Ed Townsend was een van de schrijvers van 'Let's Get It On' en zijn nabestaanden klagen Sheeran nu aan. Zij eisen dat de rechtbank eens uitgebreid naar de twee nummers luistert. Ed Sheeran heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Copy paste

Wat is er precies aan de hand? De familie van Ed (Townsend, niet Sheeran) legt het uit:

"Ed Sheeran heeft het muzikale hart van 'Let's Get It On' gekopieerd en door heel zijn liedje heen verwerkt. De melodie, harmonie en ritmes van 'Thinking Out Loud' komen teveel overeen met de drumcompositie van 'Let's Get It On'."

Voor de goede orde, hier heb je beide tracks voor de vergelijking. Het muzikale hart van Marvin Gaye vs. dat van Ed Sheeran. Laat in de poll weten of jij de rechtszaak terecht vindt of niet!

Marvin Gaye - 'Let's Get It On'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ed Sheeran - 'Thinking Out Loud'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie