3FM nieuws

Lifehack: muziek via je YouTube-app luisteren zonder dat hij stopt als je weggaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Lifehack: muziek via je YouTube-app luisteren zonder dat hij stopt als je weggaat

We leven in het jaar 2017. Een jaar waarin het bouwen van zichzelf besturende auto's de normaalste zaak van de wereld is. Everything is possible, maar op één of andere manier is het YouTube nog steeds niet gelukt om een app te ontwikkelen die blijft spelen zodra je je smartphone vergrendelt of naar een andere app navigeert.

En dat maakt mensen boos. Streamingdiensten hebben simpelweg niet iedere mogelijke cover of akoestische versie van een bepaald nummer. YouTube wel. Dat platform heeft alles. Maar denk je dat je daar ongestoord naar kan luisteren? Dacht het niet! Zodra je een andere app opent of je smartphone vergrendelt, stopt de video automatisch met spelen. Irritant? Heel erg. Maar er is een oplossing. Zowel voor iOS als Android.

Android

  • Download de Chrome browser en navigeer naar YouTube.com
  • Klik op het menu in de rechter bovenhoek. Ga dan naar 'Request desktop site' en vink dit veld aan. Het moet er ongeveer zo uitzien:
Foto: Mashable
  • Daarna kies je het liedje uit dat je wil luisteren. Accepteer alle popups die toegang vragen om YouTube je notificaties te laten sturen.
  • Speelt het liedje? Ga dan weg uit de Chrome app en open een andere app. De muziek zal eerst stoppen, maar vanaf dan kun je de muziek besturen in het notificatiemenu van je telefoon.
Foto: Mashable

iOS

  • iPhone-gebruikers moeten de mobiele browser Dolphin downloaden.
  • Zodra je die hebt ga je naar YouTube.com en selecteer je het liedje dat je wil luisteren. Druk op play en verlaat de pagina. Vanaf nu kun het via je iOS control center besturen.
Foto: Mashable

Vergrendel hem eens! En werkt 'ie nog steeds? Ja hè?! We know, it's magic!

Ster advertentie
Ster advertentie