3FM nieuws

Eddie Vedder brengt cover John Lennons 'Imagine' uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedder brengt cover John Lennons 'Imagine' uit

Eddie Vedder brengt een cover van John Lennons 'Imagine' uit. De opbrengsten van het nummer gaan naar een organisatie die Israël en Palestina probeert te verenigen.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

De frontman van Pearl Jam, Eddie Vedder, coverde het nummer 'Imagine' van John Lennon in juli op het Super Bock Super Rock Festival in Portugal. Hij brengt de cover nu uit en de opbrengsten van de single gaan naar Heartbeat, een organisatie die Israël en Palestina probeert te verenigen.

Eddie kiest geen kant

Critici claimden dat Eddie een kant zou hebben gekozen in het Israël-Palestina conflict. Hij reageerde hier op voordat hij 'Imagine' speelde op het Portugese festival: "Als je tegen oorlog bent, wil dat niet zeggen dat je voor de ene of de andere kant hebt gekozen in een conflict. Het volgende nummer vind ik het sterkste nummer ooit geschreven. Daarom heb ik het nooit gespeeld. Er moet een reden zijn om het nummer te spelen. Als je wil, doe dan mee, gebruik je stem of houd een lichtje in de lucht, want er zijn mensen die moeten weten dat ze niet alleen zijn."

"Anti-Islamitische tirade"

Ook na zijn speech op het festival kreeg Eddie weer veel kritiek. De Jerusalem Post maakte Eddie's speech uit voor een "anti-Islamitische" tirade en ook fans reageerden op zijn statement. Naar aanleiding van deze kritiek schreef Eddie een blog met de titel 'Imagine That - I'm Still Anti-War' op de website van Pearl Jam.

Eddie Vedder - 'Imagine' live

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Lennon - 'Imagine'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie