3FM nieuws

Harde muzieknieuwtjes: Slipknot, Black Sabbath en Metallica

  1. Nieuwschevron right
  2. Harde muzieknieuwtjes: Slipknot, Black Sabbath en Metallica

Slipknot komt met een eigen festival, Black Sabbath is goed bezig in de studio, en Metallica tourt omdat het moet.

Voor de fans van het hardere gitaarwerk, een stel berichten rond muziek van de zwaardere soort.

Slipknot komt met eigen festival

Begin 2013 gaan ze de studio in om een nieuw album op te nemen, maar dit jaar tourt de gemaskerde metalband nog door Amerika. Deze tour sluiten ze af met een zelf opgezet festival. Het feest gaat Knotfest heten en in twee dagen zullen bands als Deftones, Lamb of God en Serj Tankian naast Slipknot optreden. Of Knotfest ook naar Europa komt is (nog) niet duidelijk.

Black Sabbath is in de studio en de mannen zijn productief

Black Sabbath, de metalband rond Ozzy Osbourne, is sinds vorig jaar weer bij elkaar en werkt aan een nieuw album. Frontman Ozzy zei in een interview met NME dat er al 15 songs af zijn. Of al deze nummers ook op de komende plaat terecht komen weet de band nog niet.

Metallica moet touren

Kirk Hammett, gitarist van Metallica, heeft in een interview gezegd dat Metallica al vier jaar lang aan het toeren is omdat de band niet anders kan. Hammett zegt dat dit komt door de crisis. "De royalties stromen niet meer binnen. Vroeger kwam er iedere drie maanden een cheque binnen, nu heb je af en toe een meevaller".

De manager van Metallica heeft de Europese tournee al een jaar vervroegd "omdat er dit jaar nog geld in Europa te halen valt", vandaar dat Metallica deze zomer al in de buurt te zien was.

Ster advertentie
Ster advertentie