3FM nieuws
NTR

Mura Masa op DGTL: "Dit jaar komt er een nieuw album aan"

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mura Masa op DGTL: "Dit jaar komt er een nieuw album aan"

Vrijdagavond zette Mura Masa het DGTL al feestelijk in met een live set. Voor het feest losbarst, spreekt 3FM-dj Vera Siemons op een lege dansvloer. Ze praten bij over Boy's a liar, zijn nieuwe tracks en de nasleep van corona.

Nieuwe muziek

Mura Masa's show op DGTL is zijn eerste van het jaar en ook meteen de eerste keer dat hij nieuwe tracks kan uittesten op het publiek. Vorige week bracht hij nog het nummer 'Whenever I Want' uit. Zonder features. En dat zet al meteen de toon voor het volgende album.

Vorig jaar vertrok Mura Masa naar Los Angeles en hij kwam terug met een lading nieuwe muziek vol euforische en clubby vibes, zoals hij het zelf beschrijft. Tijdens zijn laatste album release speelde Mura Masa voor een overvolle club. Dat inspireerde hem om weer club bangers te maken.

Boy's a liar

Mura Masa werkt graag samen met andere artiesten. Dit jaar scoorde hij nog een gigantische hit met zijn bestie PinkPantheress. Samen in zijn tuinhuis/studio maakten ze 'Boy's a liar pt.1.' Zonder dat Mura Mara het wist, maakte PinkPanteress een remix met Ice Spice. 'Boy's a liar Pt.2' ging meteen viraal op TikTok. "Ik vergeet steeds dat ik onderdeel was van dat project," zegt hij grappend. En het was zelfs zo, dat hij de virale sensatie pas hoorde toen het nummer uitkwam. "Dit nummer is echt cute core, en nu vragen steeds meer mensen of ik dit soort nummers met ze wil maken".

Maar voorlopig laat hij features nog even afweten. "Het nieuwe album heeft geen enkele feature," zegt hij. "Ik wil het echt allemaal zelf doen". In de toekomst zal hij vast wel weer een paar samenwerkingen aangaan, maar voor nu wil hij eventjes alleen werken.

Fuck-ups

Naar aanleiding van zijn meest recente release: 'Whenever I Want', vraagt Vera hem nog wat zijn beste recente fuck-up was. "Elke dag is eigenlijk een aaneensluiting van happy fuck-ups," vindt hij. Maar wat zeker geen fuck-up zal worden, is het album dat we dit jaar nog mogen verwachten. Een plaat vol club bangers en euforische vibes.

Check hieronder het volledige interview met Mura Masa!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie