3FM nieuws

ED speelt eerste single live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. ED speelt eerste single live bij Giel

ED, oftewel Ed Struijlaart, was dinsdag op bezoek bij Giel om debuutsingle 'Face Down' te spelen. Ook staat hij op het Songbird Festival.

Ed Struijlaart was tot 2010 frontman van de Haagse band en Serious Talent Stud Muffins. In 2010 viel de band uit elkaar. De bandleden liepen tegen de 30 en hadden drukke banen. Het was moeilijk te combineren. Maar ED gaf op dat moment juist zijn vaste baan en zelfs zijn huis op om zich volledig op zijn muziek te storten. Alleen dit keer.

Debuutalbum ED in 2012

Tijdens zijn schrijfproces werd hij bijgestaan door muzikanten als Bertolf en Jan Peter Hoekstra wat uiteindelijk resulteerde in een twaalftal nummers voor debuutalbum Head, Hearts and Hands dat uitkomt in januari 2012. Hij zocht juist de samenwerkingen, omdat hij creatieve inspiratie zocht. Bij Stud Muffins schreef hij alleen en zat daardoor vast in een cirkeltje, maar met deze hulp kwam hij er makkelijk uit.

Ed Struijlaart met 'Face Down' live bij Giel

Ed Struijlaart schittert 20 november op het Songbird Festival in de Rotterdamse Doelen. Maar zong dinsdag 8 november nog bij Giel. Hij speelde 'Face Down', geschreven in een uurtje! Dat hoor je er niet aan af.

ED covert 'Ik Neem Je Mee' van Gers Pardoel

In één dag tijd studeerde hij de huidige nummer 1 van de Mega Top 50 in. En Giel gaat deze vaker draaien.

Ster advertentie
Ster advertentie