3FM nieuws

Meer dan 90% van de muziek gaat over seks

  1. Nieuwschevron right
  2. Meer dan 90% van de muziek gaat over seks

Uit onderzoek van de Universiteit van Albany, New York blijkt dat bijna alle muziek over seks gaat. 92%van de nummers om precies te zijn!

De onderzoekers bestudeerden drie muziek genres namelijk Country, Pop en R&B om erachter te komen hoeveel nummers over seks gingen. Niet geheel onverwacht kwam R&B als meest sexueel gevuld uit de bus. En daarbij komt ook nog eens dat nummers die over seks gaan vaak de meest populaire liedjes zijn. Het bewijs dat sex sells is dus maar weer geleverd!

"Approximately 92% of the 174 songs that made it into the Top Ten in 2009 contained one or more reproductive messages, with an average of 10.49 reproductive phrases per song."

Country is huisje, boompje, beestje

Er was natuurlijk wel een verschil in genres, want Country nummers gaan vaker over trouwen en kinderen krijgen terwijl R&B meer over onenightstands gaat. R&B nummers gaan dus meer over seks en seksuele relaties en gemiddeld worden er in een R&B nummer 17 verwijzingen naar seks gemaakt. In tegenstelling tot Pop nummers met 9 verwijzingen per nummer en country met 6 per nummer.

Sex sells dus echt!

Verder kwam ze erachter dat er ook een direct verband is tussen het aantal verwijzingen naar seks en hoe goed het nummer het deed in de hitlijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie