3FM nieuws

Jay-Z richt sportmanagementbedrijf op

  1. Nieuwschevron right
  2. Jay-Z richt sportmanagementbedrijf op

Jay-Z is een nieuw bedrijf gestart, dat zich bezighoudt met het management van topsporters.

Jay-Z heeft een nieuwe onderneming, gespecialiseerd in het managen van topsporters, opgezet. Het bedrijf heet Roc Nation Sports en komt onder leiding van honkbalspeler Juan Pérez te staan. Robinson Cano van honkbalteam New York Yankees is de eerste die getekend heeft bij Roc Nation Sports.

Jay-Z over Roc Nation Sports

Volgens Jay-Z is de onderneming een logische stap in zijn carrière: "Door mijn liefde voor sport, was het een vanzelfsprekende stap om een bedrijf op te richten dat topatleten in verschillende takken van sport helpt, net zoals we al jaren topmuzikanten helpen in de muziekindustrie."

Jay-Z de zakenman

Jay-Z heeft niet alleen zijn eigen plantenlabel Roc Nation, maar bezit ook buiten de muziekindustrie een aantal ondernemingen.

Zo is hij mede-eigenaar van een keten van loungeclubs genaamd 40/40 Club, bezit hij een deel van het NBA-team Brooklyn Nets en houdt hij zich bezig met vastgoed. Daarnaast is hij 'co-brand director' bij het biermerk Budweiser Select.

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes schat dat het huidige vermogen van Jay-Z zo'n 475 miljoen dollar bedraagt. Dat is omgerekend ongeveer 370 miljoen euro.

Ster advertentie
Ster advertentie