3FM nieuws

Orlando live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Orlando live bij Giel

Orlando speelde op maandagmorgen 2 september live bij Giel.

Orlando is het pseudoniem van zangeres Tessa Douwstra, die waarschijnlijk die naam had gekregen als ze een jongen was geweest. Nadat ze veel podiumervaring opdeed met Wooden Saints en Chef'Special, verzamelde ze muzikanten om zich heen om een album mee op te gaan nemen. Orlando maakt verhalende popmuziek die zich kenmerkt door de even scherpe als breekbare stem van Tessa en de zorgvuldig gearrangeerde blazers.

Orlando - The Early Warning Company

Eind 2012 werd het debuutalbum opgenomen in de studio van popcollectief Silence Du Monde in Utrecht. Nog voor het debuutalbum van Orlando er was, speelde de band tijdens Eurosonic/Noorderslag 2013 bij 3 On Stage. Het album, getiteld The Early Warning Company kwam in maart 2013 uit. Tessa Douwstra over het album: "Deze Warning Company waarschuwt je voor het maken van verkeerde beslissingen. Een bedrijf dat ons waarschijnlijk allemaal wel eens handig lijkt."

Orlando live op 3FM

De release van dit album werd op 7 maart gevierd in een uitverkocht Paradiso, waarbij Eric Corton het eerste exemplaar uitreikte aan de bandleden. Een paar weken voordat het album uitkwam bracht Orlando een bezoekje aan Roosmarijn in 3voor12 Radio en een maand na de release speelden ze bij Eric Corton in That's Live. Ook speelden ze in Xnoizz, Jouw WeekendFinale! en in de Freaknacht.

Orlando live bij Giel

Giel was maandag 2 september eindelijk ook aan de beurt. Die ochtend kwam Orlando bij hem langs om een paar nummers live te spelen op De Speelplaats. De band speelde hun nieuwe single 'Monday Is For Drawing Lines' en coverde 'Love Me Again' van John Newman. Check de beelden hieronder.

Orlando - 'Monday Is For Drawing Lines' live bij Giel

Orlando covert John Newman - 'Love Me Again'

Orlando - 'Put Me On The Lightbox' live bij Giel

Orlando over hun manier van liedjes schrijven

Ster advertentie
Ster advertentie