3FM nieuws

Forgotify: een rondleiding door de donkere krochten van Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Forgotify: een rondleiding door de donkere krochten van Spotify

Misschien ken je het al en anders is 't weer een fijne reminder van dit prachtige fenomeen, maar er bestaat dus een website waarop miljoenen Spotify-liedjes staan die nog NOOIT zijn beluisterd. Een goudmijntje als je het ons vraagt.

Forgotify

3FM-dj Herman is het helemaal met ons eens en maakte er zelfs een radio-item van. Afgelopen zaterdag had hij Fenna in de uitzending. Zij wilde graag een plaatje van Lady Gaga horen. "Prima," liet Herman haar weten. "Maar dan moet je wel deze supermoeilijke vraag over de zangeres goed hebben... Anders draai ik een plaatje van de site Forgotify. En dat wil niemand!"

Flinke druk op de schouders van 3FM-luisteraar Fenna... En zoals je al wel verwacht, gaf ze het verkeerde antwoord waarop anderhalve minuut lang een soort van negen-maanden-geboortelied van één of andere chick die haar hoge noten net niet haalde volgde. Een hel voor onze oren maar hilarisch en een tikje zielig om te bedenken dat dit nummer op Spotify staat, maar letterlijk nog NOOIT is beluisterd.

Miljoenen tracks

Hoe kan dat dan? Dat er muziek op de streamingdienst staat waar nog nooit iemand de moeite voor heeft genomen om eens goed voor te gaan zitten? Simpel: er staan miljoenen, maar écht MIL-JOENEN tracks op de site. Daarbij worden er dagelijks tienduizenden nieuwe nummers toegevoegd. Dus ze hoeven zich geen zorgen te maken dat ze zonder komen te zitten.

Oorsprong

De site is in 2014 opgericht toen co-founder Lane Jordan erachter kwam dat Spotify vier miljoen niet-gestreamde tracks kende. Jordan: "A musical travesty, really. So we set out to give these neglected songs another way to reach your earholes, and Forgotify was born." Dus besloot hij een tool te maken waarmee je via een soort shuffle door de krochten van Spotify wordt geleid. Geen zoekfunctie! Niks selectie op genre! Gewoon een verrassende en smaakvolle verrassing voor je oren! Soort van...

Dus heb je binnenkort een feestje en klaar met de zoveelste party-playlist van je vrienden? Zet Forgotify op en je avond zal nooit meer hetzelfde zijn!

Ster advertentie
Ster advertentie