3FM nieuws

Ellen ten Damme live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellen ten Damme live bij Giel

De muzikale / theatrale Ellen ten Damme was maandag 5 maart te gast in Giels ochtendshow. Naast haar eigen single, stortte ze zich op een cover van Joan Franka's songfestival inzending 'You And Me'.

Ellen ten Damme is van alle markten thuis. Ze zingt, acteert en speelt viool, gitaar en piano. In haar nieuwe voorstelling Spitz! is ze te zien met het Scapino Ballet Rotterdam. De show is een mix van nieuwe muziek, nieuwe choreografieën en spectaculaire visuals.

Ellen ten Damme coverde Joan Franka

Dit voorjaar verschijnt Ellens nieuwe Nederlandstalige album Het Regende Zon. De eerste single van dit album, 'Verder, Verder!' zong ze live bij Giel. En ze had een cover uit de Mega Top 50 voorbereid. Ellen deed al eens een toffe versie van Sieneke's Songfestival inzending bij Giel. Ze zette maandagochtend de traditie voort, met een cover van Joan Franka's nummer 'You And I'.

'Verder, Verder!'

'You And Me' van Joan Franka door Ellen

Commotie rond indianentooi

En wat vond de maakster van het origineel van Ellens versie? Ze vond het helemaal geweldig, zei ze toen Giel haar belde. Giel wilde ook weten hoe het nou zat met al de commotie rondom de indianentooi die ze droeg bij het Nationaal Songfestival.

Het blijkt allemaal wel mee te vallen. De media heeft het veel zwaarder opgepakt dat nodig was, vertelde Joan. De voorzitter van Vereniging Steungroep Real Indian Nation heeft laten weten dat hij de bedreigingen aan het adres van Joan, waar de media over schreef, nooit heeft geuit. Toch weet Joan nog niet of ze hem tijdens het Songfestival wel of niet op zal zetten.Ster advertentie
Ster advertentie