3FM nieuws

Emotioneel optreden Thé Lau op Pinkpop 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. Emotioneel optreden Thé Lau op Pinkpop 2014

Thé Lau en The Scene gaven zaterdag 7 juni een prachtig slotconcert in de overvolle tent van de Brandbier-stage. Eric Corton sprak hem na afloop van het optreden:

Zelden was een optreden op Pinkpop zo beladen en vol dubbele emoties als in de tent bij het optreden van The Scene. Een tranentrekker voor publiek en zanger Thé Lau zelf, maar voor de zanger zelf een pracht van een afscheid van zijn publiek. Hij vertelde erover bij Eric Corton:

Thé Lau & The Scene op Pinkpop zaterdag 7 juni 2014

Hij stond niet alleen. Jaqueline Govaert, Tom Barman van dEUS en Pascal Jacobsen van Bløf vergezelden Thé op het podium tijdens zijn eerste Pinkpop optreden, wat helaas volgens hem zelf vermoedelijk ook zijn laatste zal zijn. Bekijk de beelden hieronder.

>> Lees het artikel over Thé Lau op Pinkpop op 3voor12

Ziekte Thé Lau

Thé Lau vecht al lange tijd tegen kanker, maar heeft te horen gekregen dat hij de strijd gaat verliezen. De zanger liet ook weten dat hij, ondanks zijn gezondheid, op de planken zou staan tijdens Pinkpop. Dat vertelde de zanger donderdag 3 april aan Giel.

Thé Lau nam afscheid op Pinkpop

Thé Lau en The Scene stonden nog nooit eerder op Pinkpop, ondanks een zogenaamde 'napkin afspraak' in de jaren negentig, waarbij Jan Smeets en de band er op een servetje financieel en qua datum al waren uitgekomen. Die afspraak ging niet door, maar zanger en gitarist Thé Lau deed er alles aan om er dit jaar nog wel bij te kunnen zijn. En zo geschiedde: Thé Lau en The Scene gaven zaterdag 7 juni een prachtig slotconcert in de overvolle tent van de Brandbier-stage.

RTL Late Night eert Thé Lau

In een speciale uitzending van RTL Late Night werd donderdag 5 juni een ode gebracht aan Thé Lau. De zanger onder andere op met Pascal Jakobsen van Bløf, Jacqueline Govaert en Lange Frans. Kijk hier het optreden van Thé met Jacqueline terug:

Thé Lau en The Scene nog één keer op de planken

Hoewel Thé op Pinkpop afscheid nam van het grote publiek, geeft hij 17 juni nog een intiem concert. Het afscheidsconcert stond eerst gepland voor Paradiso, maar er was zoveel animo dat de organisatie het optreden moest verplaatsen naar een grotere locatie: de Heineken Music Hall.

Bekijk hier alle foto's van het optreden van Thé Lau en The Scene op Pinkpop 2014:


Created with flickr slideshow.
Ster advertentie
Ster advertentie