3FM nieuws

‘Plage’ gekroond tot 3FM Zomerhit 2011

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Plage’ gekroond tot 3FM Zomerhit 2011

'Plage' van Crystal Fighters is de grootste zomerhit, vinden 3FM luisteraars.

Op vrijdagochtend maakt Michiel bekend dat de 3FM luisteraars ‘Plage’ de beste zomerhit van 2011 vinden. De oud-3FM megahit van de Spaans-Engelse band Crystal Fighters genoot de voorkeur boven de andere favorieten ‘Mr Saxobeat’ van Alexandra Stan en ‘Loca People’ van Sak Noel. De afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete zomerhit van 2011.

Michiel over 'Plage'

Aanleiding voor het kiezen van een zomerhit waren de dagelijkse terugblikken op voorbije zomers in het ochtendprogramma ‘Michiel’ met Michiel Veenstra. Hij presenteerde tijdens de laatste drie weken de ochtendshow op 3FM, als vervanger van Giel. Hij is blij met de uitkomst van de poll. “Vaak zijn het toch de wat plattere dancehits die het stempel ultieme zomerhit meekrijgen, maar dit nummer is op en top 3FM. We draaien het sinds januari al met veel liefde en het heeft nog geen moment aan kracht ingeboet”.

Dansen op 'Plage'

3FM DJ's dansten de laatste maanden geregeld op 'Plage'

>> Kijk maar en dans mee!

Belangrijkste nieuws van de zomer

Het belangrijkste nieuws en de beleving van de zomer werden eveneens gemeten. Het belangrijkste nieuws van de zomer in 2011 was voor ruim 60% van de deelnemers de schietpartij in Oslo. Andere belangrijke gebeurtenissen waren de rellen in Londen (21%) en het overlijden van zangeres Amy Winehouse (9%). De 3FM luisteraars gaven, ondanks de vele regen en lage temperaturen van de afgelopen tijd, het weer deze zomer een ruime voldoende. Het zonnige voorjaar en haastig geboekte last-minutes naar zonnige bestemmingen met vrienden droegen bij aan het gemiddelde rapportcijfer van 6,7.

Ster advertentie
Ster advertentie