3FM nieuws

Verslapen voor examen Geschiedenis

  1. Nieuwschevron right
  2. Verslapen voor examen Geschiedenis

Het is misschien wel het ergste dat je kan overkomen...je verslapen voor je examen. Gelukkig liep het in dit geval goed af door een oplettende leraar! Docent Tom van Wanrooij merkte 's ochtends bij het tellen van de leerlingen in het examenlokaal van het Elde College in Schijndel dat een leerling ontbrak. Hij aarzelde niet en pakte meteen de telefoon!

De leerling bleek gewoon nog in bed te liggen en was geheel in de veronderstelling dat ze pas 's middags het examen Geschiedenis moest maken. Door het snelle handelen van de docent, wist ze om 9.05 uur toch nog - buiten adem - aan te schuiven voor het examen.

Escorte naar examen
Je verslapen hing vanmorgen blijkbaar in de lucht, want ook een leerling van het Sophianum bleek vanmorgen te ontbreken. Bij het openen van de examens merkte de examensecretaris op dat een leerling ontbrak. Hij liet een berichtje achter op de voice-mail van de leerling die om 9.12 uur terugbelde. Hij was eveneens in de veronderstelling dat het examen pas 's middags zou zijn.

De leerling kreeg de opdracht om alvast op de fiets richting school te komen. Tegelijkertijd reden de examensecretaris en de conciërge de leerling met de auto tegemoet. Acht minuten voor de definitieve uitsluiting van de leerling voor het examen kwamen ze hem tegen. En precies één minuut voor half 10 kwam de jongen het examenlokaal binnen, net op tijd. De examenleerling kreeg zelfs nog een boterham uit de broodtrommel van de conciërge.

Giel sprak met hem tijdens de 3FM Eindexamen Update:

Ster advertentie
Ster advertentie