3FM nieuws

Aantal AED's en burgerhulperleners in Nederland flink gestegen

  1. Nieuwschevron right
  2. Aantal AED's en burgerhulperleners in Nederland flink gestegen

Tijdens 3FM Serious Request: Lifeline haalde 3FM en Nederland onder andere geld op voor meer AED's (Automatische Externe Defibrillator) en reanimatiecursussen in Nederland. Nu is er heel goed nieuws!

45% meer AED's

Ten opzichte van vorig jaar zijn er 45% meer AED's in Nederland te vinden. Dat aantal staat nu op 18.000 aangemelde apparaten. Ongeveer 70% van deze AED's zijn 24 uur per dag te gebruiken.

Ook het aantal burgerhulpverleners is met meer dan een derde gestegen naar 225.000 mensen. Mocht er sprake zijn van een hartstilstand in de buurt, krijgen zij via een systeem een bericht. Zij worden dan opgeroepen een reanimatie te starten of een AED naar een slachtoffer in de buurt te brengen. Dat deze mensen belangrijk zijn wordt wel duidelijk uit de cijfers. Zij zijn namelijk gemiddeld 2,5 minuut eerder bij het slachtoffer dan hulpdiensten.

3FM Serious Request: Lifeline

Tijdens de eerste editie van 3FM Serious Request: Lifeline werd er €1.308.889,- opgehaald voor het Rode Kruis. Één van de doelen was reanimatie in Nederland, waarvoor €477.963,- is opgehaald. Wie dit doel steunde zorgde onder andere voor meer AED's in Nederland én het toegankelijker maken van reanimatiecurssusen in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie