3FM nieuws

Chaos op de festivalweides

  1. Nieuwschevron right
  2. Chaos op de festivalweides

Het stormde, de bliksem sloeg in en Kanye West had weer allemaal ideeën die mislukten. Dit was het afgelopen festivalweekend!

Rock am Ring

Het was modderhappen op het Duitse festival afgelopen weekend. Aanhoudend noodweer zorgde ervoor dat de festiviteiten op de laatste dag nog werden afgelast. Vorig jaar sloeg de bliksem in waardoor er 33 mensen gewond raakten en dit jaar was het wéér raak. Op de eerste avond raakten 82 mensen gewond door blikseminslag. Het festival werd die avond stilgelegd, maar ging ondanks deze heftige gebeurtenissen de volgende dag toch door.

Het noodweer hield echter aan waardoor er uiteindelijk toch werd besloten om de festiviteiten op de laatste dag af te lassen. "Het is vreselijk. Ik kan wel janken... Maar er zijn mensenlevens in gevaar." aldus organisator Marek Lieberberg.

Governors Ball

Ook het Governors Ball festival dat jaarlijks in New York wordt georganiseerd, kreeg te maken met noodweer. Hierdoor werd de laatste dag afgelast, de dag dat Kanye West op de planning stond. Hij moest het festival afsluiten, maar dit ging dus mooi niet door, waarop Kanye reageerde zoals alleen Kanye dat kan. Hij organiseerde een exclusief en geheim concert in de straten van New York. Een idee dat gedoemd is te mislukken...

En dat deed het ook! Toen de precies locatie bekend werd, kwamen er duizenden fans op af. Het liep enorm uit de hand, waardoor de Webster Hall (de plek waar het allemaal moest plaatsvinden) de show wel moest cancelen. Kanye vluchtte via de achterdeur en zo'n vierduizend mensen dropen verdrietig af.

Primavera Sound

Hier scheen afgelopen weekend 't zonnetje gelukkig wel. Primavera Sound is hét Spaanse festival waar iedere muziekliefhebber ooit een keer geweest moet zijn of anders nog naar toe moet. Ze hebben weer line-up waar je 'u' tegen zegt. Roosmarijn is er ook jaarlijks te vinden met haar 3voor12 redactie. Haar hoogtepunt deze editie? Toch wel weer Radiohead!

Radiohead - Creep @ Primavera Barcelona #radiohead #ps16 #primavera

Een video die is geplaatst door Roosmarijn Reijmer (@roosmarijn) op 3 Jun 2016 om 5:05 PDT

Een andere favoriet op Primavera was de live-set van Tame Impala. De mannen bewezen nog maar eens dat zij één van de beste live-acts van het moment zijn. Van hun populaire laatste plaat Currents speelden ze de track 'Nangs' voor het eerst live. En hoe... Wauw!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het was me het weekend wel. Wij kijken alweer stiekem uit naar volgende week. Pinkpop staat voor ons op het programma en dat festival kent ook een geschiedenis aan noodweer. De weersverwachtingen zien er nu nog redelijk goed uit dussss.... fingers crossed!

Ster advertentie
Ster advertentie