3FM nieuws

In Rotterdam organiseerden ze een Rave of Thrones: DJ Hodor draaide

  1. Nieuwschevron right
  2. In Rotterdam organiseerden ze een Rave of Thrones: DJ Hodor draaide

Wat doe je als Hodor uit Game Of Thrones naar Nederland komt om zijn DJ-skills te laten zien? Dan trek je je Khaleesi-jurk aan en ren je naar de club! Althans, dat deed redacteur Bram.

Foto's door Minou Meijers

In vol ornaat

Als ik zie dat Hodor (Kristian Nairn) op 28 oktober in de Annabel in Rotterdam draait, besluit ik dat ik dit níet mag missen. Het feestje heet Rave of Thrones en omdat het Halloween is, ga ik er vanuit dat iedereen alles uit de kast trekt. Dat doe ik dus ook. Het feest begint om 0:00 uur, maar door alle partypreps komen wij pas rond 2:00 aan. Gelukkig zijn dat in Rotterdam hele normale tijden om te arriveren.

Bevriezend op de fiets vraag ik me af waarom ik gekozen heb voor een vrouwelijk personage. De luchtige jurkjes uit Game of Thrones zijn in het Nederlandse klimaat een stuk minder fijn. Eenmaal aangekomen zien we voor de club een grote groep mensen roken en halen we onze harten op als we zien dat we niet de enige zijn die verkleed naar binnen gaan. Goed teken, zijn we niet overdressed!

Bram als normaal en Bram als Khaleesi

Nou dat zijn we dus wel…

Het lijkt er op dat we toevallig de verklede mensen buiten hebben zien staan, terwijl de rest van de club gewoon in hun hedendaagse kledij ten tonele is verschenen. Gelukkig begint de set van Hodor eigenlijk direct als we binnen zijn en lijkt de aandacht niet meer op ons gevestigd te zijn.

Op het podium staan twee grote skeletten. Een grote met schedels versierde DJ-tafel en een nóg grotere met DJ Hodor achter de knoppen. De enorme verschijning van DJ Hodor is indrukwekkend. Ik aanschouw hem niet als freaky Halloween-personage, maar als held van een serie waar ik dagen van mijn leven aan heb gegeven. Hodor is iemand waar je vrienden mee wilt zijn.

Omdat we ons toch een beetje ongemakkelijk voelen gaan we op zoek naar lotgenoten, de echte GoT-fans, die net als wij verkleed zijn. We komen Ashley en Merel-Anne tegen. Ze zijn niet per se gehuld in outfits uit de serie, maar wel als een cute Halloween-heksje en Halloween-katje.

Ashley en Merel-Anne

Hoi, jullie zijn verkleed, maar niet als iemand uit GoT. Waarom niet?
Ashley: Nee, ik kijk geen Game Of Thrones, maar Hodor ken ik wel.

Vinden jullie het awkward dat niet iedereen verkleed is?
Merel-Anne: Nee! Het is Halloween en dat is mijn favoriete feestdag. Dan mag en kan alles.

Ik voel me wel nog steeds wat ongemakkelijk met mijn Khaleesi-jurk aan. Maar dat is misschien ook niet zo vreemd, want hoe vaak zie je nou een man rondlopen in een jurk. Die keuze kwam voort uit pure enthousiasme. Dan zie ik aan de andere kant van de zaal plots een kroon boven het publiek uitdansen. Ik ren er op af en ontmoet daar Roj, Petri en Tara. Hè hè, eindelijk lotgenoten!

Roj, Petri en Tara

Yeah, Game Of Thrones-fans!
Petri: Ja, we kijken het met zijn drieën! Dus toen bekend werd dat Hodor hier ging draaien hebben we elkaar gelijk opgetrommeld.

Vinden jullie het jammer dat weinig mensen verkleed zijn?
Tara: Ja, best wel, maar we schamen ons niet.

Op dat moment drukt iemand een muntje in mijn hand omdat hij mijn outfit zo mooi vindt. Chill! Ik zeg Roj, Petri en Tara gedag en besluit een biertje te halen, maar eerst nog even snel naar de wc. Ik heb namelijk al behoorlijk wat gedronken. Bij het urinoir kom ik erachter dat het moeilijk plassen is met een jurk aan.

Als ik terugkom draait Hodor de Game Of Thrones themesong. Iedereen staat met de handjes in de lucht mee te zingen. Blijkbaar lopen er toch ook veel fans rond die niet verkleed zijn. Ik geniet intens van het aanzicht terwijl er een jongen verkleed als Cersei Lannister op me afkomen. Yes, nog een man verkleed als vrouw, ik ben niet alleen!

Alex en Deborah

Jeukt jouw pruik ook zo?
Alex: Na een paar biertjes neemt die jeuk af, gelukkig!

Hebben jullie ook al alle seizoenen van GoT gezien?
Alex: Ja, ik wel!
Deborah: Ik niet, maar ik ben gewoon mee met Alex.

Hodor draait vooral progressive house, maar wel lekker hard. Af en toe gooit hij er een echte house-klassieker doorheen, zoals eentje van Eric Pryds. Hij draait maar een uurtje, van 2:00 tot 3:00. Wel zet hij in dat uurtje een hele goede set neer en gaat hij zwaar bezweet weer weg.

Wat veel mensen niet weten is dat DJ Hodor eigenlijk al veel langer DJ is dan acteur. Hij was als DJ al bekend in de gayscene en daar waren ze juist verbaasd dat Hodor ging acteren, in plaats van dat wij verbaasd zijn dat de acteur nu ook DJ is.

Omdat ik naar eigen zeggen toch een bijzondere verschijning ben, trek ik de hele avond vanzelf de grootste fans aan. Als een groepje op me af komt om te praten, kom ik erachter wat een leuke mensen de GoT-fans eigenlijk zijn. Zo enthousiast, vrolijk en vooral schijt hebbend aan de rest. Dit zijn bijvoorbeeld Lies, Dewi en Jaap. Zij zijn speciaal uit Amsterdam gekomen voor DJ Hodor.

Lies, Dewi en Jaap

Wow, helemaal uit Amsterdam?
Lies: Ja en geen spijt! Het is nog best wel druk ook. We wisten helemaal niet wat we konden verwachten. Het is wel jammer dat niemand echt verkleed is.

Vinden jullie het jammer dat Hodor maar een uurtje draait?
Dewi: Nee! Hij was heel goed en het was leuk om hem in het echt te zien.

Leuke outfit trouwens, Jaap!
Dankjewel.

Na drieën stroomt de club een beetje leeg en blijft er een halfvolle zaal over. Pas dan zie ik hoe goed de mensen van Annabel hun best hebben gedaan om de club te versieren. Het barpersoneel staat in Halloween-outfits bier te schenken, overal hangen vlaggen en skeletten en zelfs de overige medewerkers zijn helemaal Halloween. Dat aanschouwend zit ik ook te denken hoe ik me nou over de avond moet voelen. Dan komt er een jongen in blauwe polo naar me toe die graag iets wil zeggen.

Wiliam

Hoi, wat wil je zeggen!
Wiliam: Nou, ik heb dus al twee weken zin in dit feest, maar al mijn vrienden niet. Nu ging ik toevallig toch met vrienden een avondje naar Annabel. Maar als ik het had geweten had ik wel in vol ornaat gegaan.

Ja ja, dat zeggen ze allemaal.
Wiliam: Nee, serieus, verkleden is super vet. Kijk maar, hier was ik een viking!

Hij laat me een foto zien, waar hij als viking verkleed is.
Wiliam: Het was gewoon onverwachts. Hodor draaide trouwens wel kort hè! Maar hij was wel vet goed vond ik.

Dus je vond het alsnog wel cool?
Wiliam: Ik begrijp het wel, hij is een bekendheid en misschien zal hij teveel kosten per uur. Dat hij er was, vind ik in ieder geval al heel cool!

Als je toch had geweten dat je zou komen, als wat zou je dan zijn gegaan?
Wiliam: Ik denk dat ik verkleed zou gaan als een echte Jon Snow, met echte vacht en alles helemaal echt, maar dat had ook wel weer duur geweest. Nu ga ik bier halen, doei!

De muziek

Goed feestje dus, mede omdat DJ Hodor gewoon een vet goede DJ is. Hier een van zijn mixtapes:

Ster advertentie
Ster advertentie