3FM nieuws

Het nieuwe vreemdgaan heet 'Netflix cheating' en we doen het allemaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe vreemdgaan heet 'Netflix cheating' en we doen het allemaal

De verleiding weerstaan is nog nooit zo moeilijk geweest.

Those who stream together, stay together? Niet als het aan dit onderzoek van Netflix ligt. De streamingdienst besloot eens even te kijken of we wel 'eerlijk kijken' met z'n allen.

Het is een namelijk behoorlijk grote commitment aan elkaar: naast het delen van elkaars bed, koelkast en dagelijkse bezigheden, deel je nu ook je nieuwe favoriete serie met je partner. Da's leuk, want samen freaken over cliffhangers is een stuk gezelliger dan solo, maar er zitten ook nog wat voorwaarden aan.

Netflix cheating

Je moet zo'n gezamenlijke serie écht altijd samen kijken. Ook als je maar één keer per week een serie-avondje hebt en je vriend(-in) 's middags afzegt omdat hij ineens andere plannen heeft. Daar zit je dan, met je goede gedrag. Het is een ongeschreven maar heilige regel dat je NIET alleen verder kijkt, onder wat voor omstandigheden dan ook.

En dan gebeurt het dus. Netflix cheating. Je kijkt een aflevering zonder je partner, gewoon omdat je niet langer kunt wachten. De verleiding is te groot en je gaat vreemd. Het excuus: "Wat moet ik anders doen, een week wachten? Het is toch geen 1995?!"

Het onderzoek van Netflix

In Nederland gaat 'slechts' 27 procent van de seriekijkende stellen vreemd, tegenover 48 procent wereldwijd. Dit doen ze het vaakst bij de series Black Mirror, Orange Is The New Black en Marvel's Jessica Jones. Er wordt het vaakst vreemdgegaan als de partner weg is voor werk, tijdens een zakenreisje of wanneer hij/zij slaapt. Yikes...

De gevolgen?

Eeuwig vertrouwensverlies. De silent treatment. IJzige blikken. En boven alles, moeten aanzien hoe je partner verdrietig in elkaar krimpt bij iedere nieuwe aflevering die je wél weer samen kijkt.

Het is het niet waard, jongens. Don't Netflix and cheat.

De Netflix-matchmaker

Wil je checken of jij en je partner het aankunnen om samen een Netflix-serie te kijken? Dat kan! Ga naar netflixmatch.me en voer jullie namen in. Succes, Mark en Rámon kwamen er niet al te lekker uit...

Ster advertentie
Ster advertentie