3FM nieuws

Giel: "Grap over Sylvana was smakeloos"

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel: "Grap over Sylvana was smakeloos"

Giel sloot vrijdag zijn uitzending af met een misplaatste grap over Sylvana Simons en heeft daar vanmorgen op gereageerd.

Tijdens de laatste seconden van zijn show op vrijdag was Giel met Michiel Veenstra bezig met het item 'Raad De Openingsplaat'. Het betrof een plaat van Gorillaz en Giel draaide daarbij als hint geluiden van een chimpansee. En in een opwelling maakte hij daarbij de opmerking: "Rustig Sylvana." Dit deed hij volgens eigen zeggen als referentie aan de discussie rondom de uitspraken van Johan Derksen over de presentatrice in het programma Voetbal Inside.

Giel Beelen over Sylvana Simons opmerking

Dat de gemoederen daarna hoog opliepen rondom deze slechte grap, moge duidelijk zijn. Giel heeft inmiddels twee keer in zijn show op maandag zijn excuses aangeboden voor zijn foute opmerking. "Smakeloos, valt niet goed te praten. Excuses aan mensen die daar een rotweekend door hebben gehad, Sylvana in het bijzonder. Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. Ik zei het in een 'split second', maar het was smakeloos."

Beluister het fragment hier terug:

Ook bij 3FM zijn de gemoederen hoog opgelopen en zijn we geschrokken van zijn uitspraak. In overleg met alle betrokken partijen hebben we besloten Giel de kans te geven om hier in zijn uitzending als eerste op te reageren.

Ster advertentie
Ster advertentie